El Centre Excursionista Garriguenc (CEG) va fer fa uns dies una reunió informativa per recuperar l’emblemàtica travessa Viladrau-la Garriga. “No és que em faci il·lusió, és que recuperar la clàssica travessa Viladrau-la Garriga és necessari. És la travessa més emblemàtica per als garriguencs i no podem perdre-la”, explicava Salvador Marçol, de 82 anys i soci del CEG des dels seus inicis, informa Paula Aviñoa.
Durant 50 anys, des del CEG s’ha organitzat la caminada, però aquest 2023, per manca de coordinadors, no es va poder fer. El clam que fa ara la presidenta de la junta del CEG, Mònica Pou, busca trobar voluntaris que vulguin encarregar-se de gestionar de nou la travessa: “Nosaltres oferirem tot el suport, però calen encarregats que s’ocupin de dinamitzar la iniciativa. Tot sovint, anem a caminar al Pirineu, però les rodalies de la Garriga i el Montseny són llocs preciosos. Seria una pena perdre una activitat que fem des de fa 50 anys”, es lamentava Pou.
A la sessió informativa, on es van explicar els tipus de tasques que haurien de gestionar els qui s’animin a coordinar la travessa, hi va assistir el regidor d’Esports del municipi, Àlex Gil. L’Ajuntament i el CEG fa setmanes que treballen coordinats per esquematitzar els rols organitzatius clau per tirar endavant amb èxit la iniciativa: “Tenim una recepta clara amb els passos a seguir. Només falta trobar cuiners i ingredients per dur-la a terme”, va compartir Gil.
Anys enrere, sempre havia estat Alfons Gotanegra, un dels fundadors del CEG de la Garriga, qui s’havia encarregat de gestionar la travessa tot sol, la qual cosa li suposava molta feina. Per aquesta raó, des del CEG es proposa ara dividir la feina en diferents càrrecs: “És evident que repartint les tasques la feina per cada persona no és titànica. Sabem que és una responsabilitat, però no recau tot sobre un mateix”, assegurava la presidenta del CEG.
“Malgrat que jo m’hagi retirat d’aquesta coordinació a causa de problemes personals, continuaré donant tot el meu suport als nous coordinadors”, apuntava Gotanegra. A ell li faria especial il·lusió recuperar la travessa, ja que va ser un dels qui la va iniciar al municipi quan encara no existia el CEG: “Recordo que amb la meva colla excursionista ens vam prometre a la Pica d’Estats fundar un Centre Excursionista a la Garriga, i aquí hi som 50 anys després”, va dir commogut Gotanegra.
Malgrat que la Garriga compta amb 150 entitats més, des del CEG no es plantegen, de moment, col·laborar amb altres associacions. Creuen que dins d’una entitat com la seva, que compta amb 600 socis, han de poder trobar voluntaris. No obstant això, si més endavant no s’aconseguissin prou col·laboradors, sí que farien cerca en altres grups.
El 15 de setembre es tornarà a fer una reunió per totes aquelles persones que estiguin disposades a participar com a coordinadors per fer reviure l’emblemàtica Viladrau-la Garriga, la qual havia arribat a tenir, anys enrere, fins a un miler d’apuntats. “Necessitem tres o quatre valents que facin de coordinadors i una pila de voluntaris que es comprometin a ajudar a aquests conductors. Sense aquest equip, la travessa no es pot fer. Però, bé, estem segurs que al setembre podrem començar a organitzar de nou el clàssic excursionista garriguenc”, va dir emocionada Pou.
{{ comment.text }}