El restaurant Can Kiko consolida 125 anys d’història a Granollers

Un dels establiments històrics de Granollers, el restaurant Can Kiko, celebra aquest any el seu 125è aniversari, ara amb la quarta i la cinquena generacions de la família al capdavant.

El 9 Nou
23/05/2013

El matrimoni format per Pepita Pujal Ulldemolins i Lluís Mir Molina ja fa una vintena d’anys que regenta el local, ara també juntament amb la seva filla Olga. “De moment la continuïtat del negoci està assegurada”, afirma Pepita Pujal.

Els orígens del restaurant, però, s’han d’anar a buscar a l’any 1888, quan Francisco Carrencà, oncle de l’àvia de la Petita, va obrir el local al mateix emplaçament de la plaça de la Corona, on anteriorment ja hi havia hagut un bar que després va tancar. Estava casat amb Dolors Aubanell, i junts van portar el negoci. “Feien menjars els dijous i els diumenges, i a més venien vins, licors, gasoses, sifons…”, recorda Rosa Ulldemolins, de 93 anys i pertanyent a la tercera generació de la família.

Francisco Carrencà i la seva dona, que no van tenir fills, van deixar el negoci a la seva neboda, Dolors Carrencà, que ja estava amb ells des dels 9 anys, quan se li va morir el pare. Des de petita ja feinejava al restaurant, i posteriorment va continuar el negoci amb el seu marit, Josep Ulldemolins. “La meva mare, que era molt bona cuinera, ja es va dedicar més a fer menjars, i el local va començar a funcionar més com a restaurant que com a bar”, explica Rosa Ulldemolins, que va continuar el negoci amb el seu marit, Jaume Pujal. “Jo vaig néixer en aquesta casa fa 93 anys, i no me n’he mogut mai”, comenta orgullosa, mentre recorda els canvis que ha viscut la plaça, “que al principi només era de terra. Amb les últimes obres, l’espai ha canviat molt”. També ha anat canviant el restaurant amb les successives obres que s’hi han fet. “Les primeres les van fer els oncles quan van comprar la casa. Després en vam fer els meus pares i nosaltres, i les últimes ja les van fer la Pepita i el Lluís”, explica Ulldemolins, que considera que després de la família, Can Kiko és el que estima més. “I m’agrada que continuï”.

Actualment, Can Kiko ofereix plats a la carta, menús i una gran varietat de tapes (patates braves, pop a la gallega, bunyols de bacallà…), a l’espai interior i a la terrassa. Destaquen molts plats de cuina tradicional com l’escudella i la carn d’olla, però també les amanides de tot tipus o l’arròs. Pepita Pujal també destaca els productes a la brasa. Can Kiko obre cada dia excepte diumenge a la nit i dilluns.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't