Jaume Rifà fa memòria de la història de La Conreria

Jaume Rifà ha dedicat el número 10 de la col·lecció Fem Memòria, de l’Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles, a La Conreria.

El 9 Nou
20/04/2014

A través d’unes 160 pàgines –el llibre més llarg de la col·lecció– l’autor repassa el passat d’aquest espai, que forma part del paisatge diari de Sant Fost fins a arribar al moment present, a partir del testimoni de diferents persones de La Conreria o que hi estan relacionades. “La gent que hi viu em va facilitar molta informació, tant oral com documental, que jo desconeixia totalment”, comenta Rifà.

El llibre s’estructura en diferents apartats com els orígens i el nom; quan a Montalegre li deien el Tibidabo badalonès i també Mont de Salut; la Colònia Bosc de Montalegre de principis del segle passat; l’Aplec carlista de 1910; la nevada de 1914; les fonts; les sardanes; els restaurants, hotels i establiments desapareguts; la construcció il·legal de cases; l’alcalde de barri; l’Associació de Propietaris i Veïns de la Conreria; l’Associació de Veïns i Propietaris de la Colònia Bosc; la política; els subsectors, els restaurants actuals, la festa major, les festes d’estiu, la llegenda de l’arbre dels nassos, el cementiri de la Febre Groga…

FOTOGRAFIES DE LA NEVADA de 1914

Una de les peculiaritats del llibre és la gran quantitat de fotografies que hi apareixen, algunes de les quals centenàries com les de la nevada de 1914. “Va ser una nevada tremenda i les fotos són espectaculars”, afirma Rifà. L’autor també destaca l’apartat de les fonts, cadascuna acompanyada d’una fitxa, una fotografia i una mica d’història, a més d’un itinerari. “Antigament hi havia hagut una desena de fonts, però ara només en queden quatre, de les quals només dues estan en bon estat”, comenta.

“Tot i que pertany a Sant Fost de Campsentelles, aquest territori de La Conreria és encara un gran desconegut per a una part de santfostencs i santfostenques. Aquest llibre pretén donar unes pinzellades orientatives de la Conreria del segle passat”, explica l’autor.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 105 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't