La vuitena edició de la Fira del Tomàquet de varietats locals se celebrarà els dies 22 i 23 de juliol a Santa Eulàlia de Ronçana amb algunes novetats. La presentació de la mostra, aquesta setmana, va coincidir amb un tast de tomàquets dirigit pel cuiner Pep Salsetes.
La principal novetat és que els visitants podran adquirir un cistell de tomàquets de varietats locals, amb les quals podran comprar tres o quatre tomàquets de la varietat que triïn i així poder fer un tast a casa.Una altra novetat és que els visitants tindran un punt de llibre de Tomàquets del Vallès, que ha dissenyat l’Associació Slow Food.
La Fira inclourà, com cada any, una mostra de cuina de l’Associació Gastronòmica VO, en què elaboraran en directe quatre receptes de varietats locals. També es podrà assistir a tallers on s’ensenyarà com assecar tomàquets.
Cuina VO ha organitzat un concurs de fotografia i un millor tast de tomàquet. En el primer concurs es premiarà la millor fotografia de tomàquets de varietats locals del Vallès penjada a Instagram, fins al 20 de juliol. El premi serà l’obtenció d’un passaport per dinar als restaurants de Cuina VO per a dues persones.
També es donarà el premi al millor tomàquet de l’any. En el concurs hi podran participar tots els productors o persones amb horts particulars que hagin comprat els planters de tomàquets a la fira Lliga’t a la Terra i Mercat del Planter. El concurs es farà el cap de setmana de la fira, amb aportació de tomàquets de les varietats que triïn els participants.
{{ comment.text }}