Papallones convertides en art

El Museu de Ciències Naturals de Granollers s’ha convertit en el nou escenari de l’exposició “Papallona / mariposa / butterfly.

El 9 Nou
11/12/2013

La metàfora de la vida a la joieria contemporània”, que s’havia presentat anteriorment a la joieria Amaranto Joies, al barri de Gràcia de Barcelona, amb Grego García al capdavant, i comissariada per Philip Sajet. Aquest projecte, que s’ha vist ampliat de 59 joies fins a 101, elaborades per artistes de tot el món, en forma d’arracades, agulles, penjolls o collarets, i sempre inspirades en papallones.

A més, la mostra granollerina es complementa amb el treball fotogràfic signat per Xavier Solanas i Griselda Escrigas, en què persones del carrer s’han convertit en models aficionats d’aquestes joies. “És un reportatge amb models improvisats amb veïns, botiguers, personal del Museu, familiars…”, va explicar Toni Arrizabalaga, responsable del Museu. “Les fotografies són molt encertades i formen un conjunt molt coherent”, va afegir.

Segons Arrizabalaga, és l’exposició que ha passat pel Museu en què han participat més persones, més de 200 entre artistes, models i altres implicats. Els joiers participants procedeixen de diversos punts del món com Austràlia, Àsia o Àfrica però també n’hi ha de més a prop, com els joiers del taller Tasmania de Granollers, Ana Toledo i Jordi Sànchez. Tots ells formen un conjunt molt divers, que inclou tant artistes establerts amb estils ja fàcilment identificats com nous talents que acaben de començar. L’objectiu final és demostrar que l’art és vida, i que cada persona manifesta el seu art d’una manera particular.

El joier artístic holandès Philip Sajet, impulsor del projecte, estava molt satisfet i agraït al Museu de Ciències Naturals per haver creat “una casa i un entorn per a aquesta col·lecció” i amb el suport de la família Jonc Sampere, mecenes de l’equipament. Sajet va destacar el catàleg que s’ha fet per a l’ocasió, convertit gairebé “en un llibre d’art”, amb un text escrit per Julia Wild, en què destaca que a l’exposició s’hi troben peces abstractes i figuratives, expressionistes i impressionistes, geomètriques i conceptuals. “De fet, aquesta exposició s’assembla a un microcosmos del món de l’art contemporani”, comenta. El catàleg presenta totes les peces exposades i les fotografies fetes a Granollers, i està en català, anglès i castellà.

Des de Granollers, l’exposició viatjarà fins a Seül. “Esperem portar l’exposició per tot el món, i que de mica en mica es faci més gran”, va dir Sajet.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 119 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't