El festival Panoràmic se celebrarà a Granollers, Barcelona i Terrassa

Un dels artistes participants al festival Panoràmic serà el fotògraf ucraïnès Boris Mikhailov

El festival Panoràmic celebrarà enguany la seva 8a edició de manera simultània a les ciutats de Granollers, Barcelona i Terrassa. La cita es farà del 10 al 24 de novembre a les dues primeres localitats, però com a novetat ampliarà la seva activitat del 14 de novembre al 29 de desembre a la tercera. El festival ha fet públiques les seves primeres exposicions, una d’inèdita del fotògraf conceptual ucraïnès Boris Mikhaïlov amb 35 díptics de gran format, i una altra de l’artista sud-africana Thania Petersen, que exposa per primer cop al país. També es programarà una exposició de l’artista boliviana Aruma, que utilitza tècniques tèxtils tradicionals andines amb nous llenguatges tecnològics

Per la seva banda, l’artista de Cardedeu, Enri Maurí, presentarà “Ombres i clarianes”. El treball contraposa el Montseny idíl·lic fotografiat pels socis del Centre Excursionista de Catalunya a principis i mitjan segle XX amb un Montseny estressat que suposa ser un dels pulmons verds de l’àrea d’influència de la ciutatd e Barcelona,

La temàtica d’enguany del festival està vinculada a la idea d’ ‘Extrems’, de la violència extrema i les ideologies totalitàries del segle XX, als canvis de paradigma econòmics i socials del segle XXI. En aquest sentit, posa en focus en la societat posthistòrica i postcapitalista, amb noves ideologies, utopies i models d’organització.

De la mateixa manera, el festival comptarà amb vuit projectes finalistes de l’Open Panoràmic, la convocatòria artística destinada a formats audiovisuals, que formaran part de la Secció Oficial del festival. Els autors finalistes són Joel Jiménez Jara, Ramon Guimarães, Carmen Isasi, Izaro Ieregi, Jean-Matthieu Gosselin i Ullic Morard, Miquel García, Aitana López i Osvaldo Cibils.

Cita a tres bandes

A Granollers, el festival Panoràmic se celebrarà, com és habitual, en diferents espais de Roca Umbert Fàbrica de les Arts, al Museu de Ciències Naturals, al Cinema Edison, a l’Adoberia, al Refugi Antiaeri i a alguns carrers de la ciutat. A Barcelona es farà a la Fundació Lluís Coromina, Espai Isern Dalmau, al Centre Excursionista de Catalunya (CEC), a l’Arxiu La Casa de l’Ardiaca, a l’Arxiu d’Etnografia i Folklore de Catalunya i al Centre de Fotografia KBr – Fundació MAPFRE, que acollirà el cicle de conferències amb autors i autores d’aquesta edició del festival. Per la seva banda, a Terrassa el festival s’instal·larà a la Sala Muncunill i a l’Arxiu Tobella.

La cita pretén ser un punt de trobada entre la imatge fixa i la imatge en moviment, amb disciplines que van de la fotografia al cinema, el vídeo, la instal·lació i altres pràctiques visuals contemporànies. Així, comptarà amb exposicions, projeccions, debats, tallers, visites guiades i conferències en els diferents espais culturals de les tres ciutats.

LA PREGUNTA

És bona idea que el Govern central creï una empresa pública per construir habitatge?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't