Divendres es va fer el primer Congrés Ordinari de la Federació Agroalimentària de la UGT d’Osona, on va ser escollida la nova comissió executiva, amb Pere Arumí com a secretari general; Eva Sebastián, secretària d’organització i formació; Nicolás Sánchez, secretari de política institucional i sindical; Mònica Izquierdo, secretària d’igualtat, dona i comunicació, i Samuel Okereke com a secretari d’immigració. Així ho van triar la vintena de delegats sindicals presents al congrés, que també van votar a favor de l’informe de gestió presentat per Pere Arumí.
Una de les novetats és la incorporació d’una persona a mitja jornada, Eva Sebastián, dedicada a la feina sindical a les empreses del sector agroalimentari d’Osona, i un altre dels objectius és impulsar la formació en aquest sector, “estem treballant per fer cursos amb l’Escola d’Hostaleria, i amb AMIC-UGT, per facilitar cursos als treballadors d’origen immigrant; al sector carni n’hi ha molts”, diu Arumí.
Al congrés també hi va assistir David Papiol, secretari general de la federació a Catalunya, que va dir que Osona és un referent de la indústria agroalimentària, però que té un gust agredolç. “La relació empresari-sindicat ha de ser normal, i la cultura del sindicalisme forma part de la cultura de l’empresa”, va remarcar.
{{ comment.text }}