EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Granollers dibuixa la ciutat del 2030 amb una mirada col·lectiva

El Pla Estratègic Granollers 2030 esdevé el projecte més gran de ciutat

El 9 Nou
29/10/2021
Granollers/Vic

Granollers inicia el tercer Pla Estratègic fixant la mirada en l’any 2030 i en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per les Nacions Unides. És un compromís ferm amb el món, un repte col·lectiu que ha de permetre dibuixar com ha de ser la ciutat de Granollers la pròxima dècada.
El Pla Estratègic Granollers 2030 esdevé el projecte més gran de ciutat i requereix sumar la màxima pluralitat de visions de la ciutadania. Parteix del principi que pensar globalment i actuar localment és possible, que tota aportació en clau de ciutat ha de contribuir a fer un món millor, més just, més inclusiu, més equitatiu, més sostenible i més saludable.
Aquest és el nou gran repte col·lectiu que afronta Granollers. Un procés orientat a l’acció que ha de permetre impulsar la transformació de la ciutat per encarar els reptes i necessitats presents i del futur de forma intel·ligent, optimitzant recursos disponibles, enfortint i creant xarxes socials, fomentant la coproducció de projectes i polítiques amb els agents socials, i definint escenaris que vagin més enllà de les pròpies competències municipals.
I és per això que pren una nova dimensió amb una metodologia innovadora i una direcció col·legiada, formada per tres persones comissàries que lideren els grups motors, l’assessorament de l’Institut d’Estudis Regionals Metropolitans (IERMB) de la Universitat Autònoma de Barcelona, i l’acompanyament tècnic de l’Ajuntament de Granollers.
El punt de partida són reptes que s’han definit tenint en compte les dades de la ciutat i de l’entorn, els processos de reflexió compartida que s’han dut a terme fins ara, així com els plans sectorials i territorials existents, amb les agendes globals com a marc de referència. Així doncs, el tercer Pla Estratègic té com a premissa buscar estratègies compartides que donin resposta a quatre reptes principals:

Fomentar la transició ecològica i fer front a l’emergència climàtica
Fer front a l’emergència climàtica ja no des d’una òptica merament ambiental, sinó des d’una perspectiva integrada que tingui en compte també la dimensió econòmica, social, cultural i territorial.

Treballar per la prosperitat econòmica i la redistribució de la riquesa
Necessitat de reconfigurar els mecanismes de producció i consum per garantir la transició ecològica i generar noves oportunitats econòmiques, que tinguin per objectiu la prosperitat i millora de vida de la ciutadania, i que enforteixin mecanismes de redistribució de la riquesa.

Promoure la igualtat d’oportunitats i cohesió social. No deixar ningú enrere
“No deixar ningú enrere” ha de basar-se en la cerca constant per garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats, tenint en compte els desequilibris estructurals que travessen les relacions socials actuals i que afecten de manera desigual a la població.

Enfortir comunitats i fomentar la innovació pública
Construir una societat amb comunitats empoderades i xarxes de relació social fortes, que generin capital social i cultural, amb més capacitat de resiliència, més maduresa democràtica per assumir responsabilitats i compartir i educar en valors comuns. Des d’aquest octubre i fins al maig de 2022, es generarà una diversitat d’espais de debat i reflexió al voltant de la ciutat. La suma de mirades i de visions pren especial rellevància amb les jornades de talent local Amb G de Granollers, un cicle de set sessions que obre la porta a compartir coneixement amb reconeguts professionals vinculats amb la ciutat i provocar el debat sobre estratègies de futur.

Tot el procés es pot seguir a la pàgina web www.plaestrategicgranollers.cat, a la plataforma Granollers Participa i a través de les xarxes socials: @Granollers2030 a Twitter, Instagram i Facebook.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't