La contaminació atmosfèrica a Osona és un capítol pendent en els darrers anys i aquest 2016 no n’ha estat cap excepció. L’estiu ha estat menys calorós que els anteriors, però tot i que amb menys quantitat també s’han superat els límits d’ozó troposfèric. Entre maig i setembre d’aquest 2016 les estacions de Tona, Manlleu i Vic han superat en 51 dies, 49 i 43, respectivament, els 120 micrograms per metre cúbic d’ozó. La llei estableix que el límit serien 25 dies. L’ozó el genera les emissions industrials i de vehicles de Barcelona i arriba a la plana de Vic amb la marinada.
Ara bé, aquest no és l’únic contaminant atmosfèric que hi ha a la comarca. Un altre són les partícules en suspensió i aquestes les genera l’amoníac provinent d’un altre contaminant molt propi d’Osona: els purins.
El tercer contaminant detectat a l’atmosfera d’Osona és el benzopirè, sobretot a Manlleu, i aquest prové de la combustió de la biomassa. en aquest cas, Xavier Querol reclama una llei més estricta que reguli les calderes i el tipus de biomassa que s’hi crema.
{{ comment.text }}