EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Bruch, Boladeres i Sucarrats, al volant del Consorci del Lluçanès

La seva candidatura, l’única que es presentava, va quedar ratificada dijous en un ple sense sorpreses

Sense sorpreses. És com va tirar endavant aquest dijous la constitució del nou consell del Consorci del Lluçanès, en un ple que va seguir el guió previst de validar la candidatura “de consens” ja treballada prèviament amb Jordi Bruch (Junts) de president, Montse Boladeres (ERC) de vicepresidenta primera i Marc Sucarrats (Junts) de segon.

D’aquesta manera, l’alcalde de Prats i la número 2 al mateix ajuntament i el cap de consistori d’Oristà quedaven ratificats per pilotar el Consorci en un mandat clau al Lluçanès, ja que l’ens conviurà –de forma transitòria o per sempre– amb la Mancomunitat mitjançant la qual operarà la comarca després de resultar oficialment reconeguda abans de les eleccions municipals del maig passat.

Els noms de Bruch i Boladeres van obtenir aquest dijous 21 vots, mentre que Sucarrats en va treure 16 i hi va haver dues abstencions i un vot en blanc.

En el seu primer discurs com a president, Bruch es va comprometre a treballar pel conjunt del Lluçanès, seguint una línia continuista respecte al Consorci dels darrers mandats: “Sabem que som un territori rural, singular, i que necessitem crear sinergies per tirar tots endavant”.

En aquest sentit, citava explícitament la voluntat d’estar al costat de les empreses, potenciar el turisme i garantir la igualtat d’oportunitats entre persones, amb un ull sempre posat en les necessitats de la gent gran.

Després del d’aquest dijous, la previsió és que l’ens celebri un altre ple ja la setmana entrant. A l’ordre del dia hi haurà aprovar el compte general i relacions de factures, així com presentar l’última memòria d’activitat.

Els primers compassos de la nova direcció al Consorci coincideixen amb el moment en què s’estan redactant els estatuts de la futura mancomunitat de vuit municipis. Per calibrar-ne exactament la naturalesa, representativitat, funcions i abast caldrà esperar el document, però Bruch avançava aquest dijous que també s’ha començat a parlar de noms: “Tot i que és embrionari, definir quins serveis acaba adquirint la mancomunitat portarà molta feina. Les persones que ho tirin endavant s’hi hauran de poder dedicar”.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 280 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't