EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El jutge deixa en llibertat a Carles Mundó però manté a presó altres consellers

El gurbetà haurà de pagar una fiança de 100.000 euros


04/12/2017
Gurb

El jutge del Suprem Pablo Llarena ha deixat en llibertat amb una fiança de 100.000 al gurbetà Carles Mundó. Llarena, però, manté a presó a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. La resta de consellers que podran sortir en llibertat després de pagar la fiança són Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Meritxell Borràs i Josep Rull. A més de pagar fiança, el jutge els imposa comparèixer cada setmana al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya o al jutge que ells triïn. També tenen prohibit abandonar el país i els hi ha retirat el passaport. Llarena els ha advertit que l’incumplement de qualsevol d’aquestes obligacions els hi suposaria l’ingrés immediat a presó. D’aquesta manera, el jutge diferencia les responsabilitats de cadascun dels membres del govern i dels líders de l’ANC i Òmnium en el procés. Tot i que considera que no hi ha risc de fugida, sí que creu que hi podria haver reiteració del delicte en el  cas dels quatre que manté a presó. Hi ha la probabilitat, segons ell, “de reproduir-se actes amb greus, immediatres i irreparables conseqüències per a la comunitat”.

La fiscalia havia demanat mantenir a presó incondicional tots els empresonats considerant que es mantenia el risc de fuga i de reiteració dels delictes.

Des de primera hora del matí, la dona de Carles Mundó, AnnaMarta Roca, l’esperava a fora de la seu del Tribunal Suprem, a Madrid.

documentResolució del jutge

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't