EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Els pressupostos participatius de Vic, a la zona del Nen

Els veïns ja poden fer les propostes pels projectes amb què volen que s’inverteixin 150.000 euros


16/01/2018
Vic

La ciutat de Vic ha posat en marxa una nova edició dels pressupostos participatius, en què els mateixos ciutadans poden decidir a què es destinen 150.000 euros del pressupost ordinari. Després de la fase informativa, aquesta setmana arrenca ja el període de recollida de propostes, que es poden fer arribar a l’Ajuntament a través d’Internet o presencialment. Una taula de debat n’avaluarà la viabilitat i al mes de maig, entre els dies 2 i 22, es faran les votacions.

Diversos panells amb la figura del Nen informaran sobre el terreny d’una nova edició dels pressupostos participatius de Vic. Aquest any la iniciativa acaba el cicle per les tres zones de la ciutat que es divideixen en els tres colors durant la festa major. Després del verd i el negre, ara el torn és per la zona vermella, la del Nen, que inclou 6 barris: el de la Serra-de-senferm, el de Santa Anna, l’Horta Vermella, l’Estadi, la Calla i la plaça d’Osona. En total hi ha 9.396 persones majors de 16 anys empadronades que podran votar i la quantitat total de diners de la qual podran decidir el destí serà de 150.000 euros.

Els diners destinats a la participació formen part del pressupost ordinari de l’Ajuntament i, com que la intenció és deixar la despesa compromesa abans de tancar l’any, els terminis d’aquesta edició s’han avançat lleugerament respecte d’anys anteriors. El 2019 tornarà a ser, a més a més, any d’eleccions municipals, de manera que la intenció és que els pressupostos participatius quedin tancats abans de la recta final de mandat. Vic continua, així, la seva aposta pels processos de participació a l’hora de prendre decisions que afecten la ciutat i que l’han convertit en un referent en aquest àmbit.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 888 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't