EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

ERC i la CUP demanen càmeres a espais públics de Ripoll per evitar actes vandàlics

ERC va ser el darrer grup que ho va demanar al plenari traslladant la inquietud de diversos veïns tant dels carrers Tallaferro i dels Ases


07/03/2019
Ripoll

La CUP i ERC del consistori de Ripoll han demanat en els darrers plens la instal·lació de càmeres en diferents espais públics per tal de disminuir la delinqüència, les actituds incíviques o la mala praxi en la circulació amb vehicles. ERC va ser el darrer grup que ho va demanar al plenari traslladant la inquietud de diversos veïns tant dels carrers Tallaferro i dels Ases, on es vol evitar l’incivisme, com dels barris de Vistalegre o Castelladral, per dissuadir futurs robatoris. L’entramat de carrers que hi ha entre la plaça Sant Eudald i la de la Llibertat ja s’han tancat durant les dues darreres edicions de la festa major per evitar que es converteixi en un urinari públic. Malgrat això, els mateixos veïns han advertit que durant la resta de l’any, sobretot els caps de setmana, la insalubritat és habitual al carrer Tallaferro.
L’equip de govern va argumentar que els serveis de neteja ja tenen el carrer Tallaferro i el dels Ases com a preferents, amb una dedicació diària durant els mesos d’estiu, i més perllongada durant els d’hivern pel perill de relliscades si s’higienitza amb aigua a pressió. Pel que fa a l’ús de càmeres, l’alcalde, Jordi Munell, va explicar que la llei de protecció de dades fa complicat la instal·lació de càmeres, i que les que s’utilitzen per regular l’accés de vehicles al barri vell tenen una aplicació que només permet llegir les matrícules. La instal·lació de càmeres en espais públics ha de ser acceptada pel Departament d’Interior de la Generalitat, segons va explicar la regidora de Seguretat, Dolors Vilalta, que també va explicar que s’han de complir diversos requisits per tal que s’accepti. Fa uns mesos va ser la CUP qui va demanar l’ús de càmeres al raval de Sant Pere per tal de controlar el trànsit de vehicles, alguns a més velocitat de la permesa.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 88 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't