EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Tona i Centelles estrenen centres d’atenció primària ampliats, amb més consultes i funcionalitats

Salut preveu fer créixer el CAP de Manlleu a finals d’any mitjançant mòduls prefabricats

El conseller de Salut, Manel Balcells, va visitar Osona divendres per veure de prop les obres d’ampliació realitzades als centres d’atenció primària de Tona i Centelles, que des del passat mes de març compten amb més consultes per atendre les necessitats assistencials de la població.

La visita del conseller va començar al CAP Tona, un centre que s’ha renovat de dalt a baix amb una nova imatge exterior i una superfície que s’ha doblat, passant dels 689 metres quadrats que tenia als 1.329 actuals. Durant la visita, Balcells va recórrer part de l’edificació antiga –s’ha reformat un terç de l’edifici ja existent– i també els nous espais, que disposen de nou consultes noves per a les especialitats de medicina familiar i comunitària, pediatria i odontologia. Els passadissos i una àmplia sala d’espera compten amb una decoració amb fusta i rajoles de color groc i més entrada de llum natural, gràcies a les finestres que donen a un pati interior i un pati anglès a la zona posterior. Als més de 600 metres quadrats de nova construcció també s’hi han habilitat un espai per a activitats comunitàries, diversos espais per a professionals i una base estable per a una ambulància de suport vital bàsic del SEM. Pel conseller, “la transformació del CAP de Tona era necessària per donar una millor resposta als ciutadans i tenir uns espais més funcionals”.

Al migdia, la comitiva es va traslladar al CAP Centelles. En companyia una altra vegada de la gerent de la regió sanitària, Alba Oms, i la gerent d’Atenció Primària i a la Comunitat de l’ICS Catalunya Central, Núria Prat, el conseller va visitar l’espai annex a l’edifici, que ha permès guanyar 125 metres quadrats per a funcions assistencials amb una estructura de mòduls industrialitzada. Els nous mòduls, plenament integrats a la resta del centre, incorporen quatre noves consultes i una sala d’espera. “Des de Salut hi ha una aposta per l’atenció primària de la comarca d’Osona amb aquestes obres, juntament amb la dotació de professionals i la cartera de serveis que s’està ampliant”, destacava el conseller.

AMPLIACIÓ A MANLLEU

El Departament de Salut té a la llista de pendents la construcció d’un nou CAP a Manlleu, a tocar de l’actual, però fins aleshores preveu ampliar el centre amb una instal·lació de mòduls similar a la del CAP de Centelles, que permetria guanyar prop de 160 metres quadrats on ara hi ha un espai enjardinat davant l’entrada. Amb els nous mòduls, el centre incorporaria sis noves consultes, a més d’una sala d’espera i una altra zona de vestíbul.

La darrera licitació per construir aquests mòduls a diversos centres va quedar deserta, però des de Salut consideren que l’actual, publicada el 22 de març i específica per al centre manlleuenc, hauria de tirar endavant sense entrebancs: malgrat ser una licitació que encara està oberta, ja hi ha una empresa interessada, el que evitaria el mateix desenllaç que l’anterior. Si els terminis previstos es compleixen, la construcció dels nous espais podria estar enllestida a finals d’any i dotar així el centre manlleuenc d’una ampliació provisional necessària a l’espera d’un nou edifici en el futur, encara sense data definida.

LA PREGUNTA

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 152 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't