Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

L’emprenedoria es manté ferma a Osona

Tot i la Covid-19, varies persones han aprofitat per obrir les seves empreses i expliquen com van decidir obrir els seus projectes.

  • El 9 Nou
  • 25/06/2020 | 14:54

“Sempre pot ser un bon moment per donar el pas, si li has dedicat el temps necessari i has madurat el projecte”. Així de contundent es mostra Domi Garcia, un dels emprenedors osonencs que han decidit tirar endavant el seu projecte (una plataforma web de disseny de joieria i descàrrega d’arxius 3D per als fabricants del sector, que poden configurar les seves col·leccions) en ple Covid-19. I no és l’únic.
Anna Barniol va decidir inaugurar a Vic I am Presence Center de teràpies naturals (teràpies energètiques, ioga, banys de gong, cercles de dones, sessions de psicologia, meditació, etc).

Anna Barniol, I am Presence Center

Barniol explica que “havia meditat el projecte des de feia temps. Cada vegada més les persones necessiten un canvi i una transformació interna per estar millor. La Covid ha estat un impuls en la transformació interior, perquè les persones no han tingut cap més remei que enfrontar-se a si mateixes i a les seves incomoditats”.
Semblant al cas de Take Eat Easy, un projecte de quatre emprenedors per portar menjar saludable a les empreses i a particulars, utilitzant envasos compostables, amb producte fresc i de proximitat i elaborat per un cuiner reconegut.
L’equip de Take Eat Easy està format per Jordi Arumí (cuiner), Albert Reniu (contacte proveïdors), Jordi Sala (comercial) i Aina Suarez (dietista-nutricionista).

L’equip de Take Eat Easy

Expliquen que “havíem començat a desenvolupar el projecte poc abans que comencés tot això amb ganes i il·lusió. La Covid ha estat un cop fort, però, alhora, creiem que en podem sortir reforçats”.
És ben cert que en alguns casos la Covid ha estat el detonant per emprendre. Garcia explica que “feia anys que tenia el projecte al cap, però el dia a dia i la feina estable feien que el deixés aparcat. Ara, el canvi de situació i el tancament de l’empresa per a la qual treballava m’han fet decidir a no ajornar-ho més”.
Tots plegats tenen clar que per ser emprenedor cal tenir determinació.
Des de Take Eat Easy asseguren que “per nosaltres ser emprenedor vol dir treure’t les pors de sobre i apostar per un projecte que estàs convençut que sortirà bé”.
Per la seva banda, Barniol constata l’impacte social de l’emprenedoria: “Emprenedor és aquell que té un projecte, que creu en el seu projecte i que tira endavant amb determinació, focus i amb capacitat per no deixar-se desanimar pels factors externs, siguin quins siguin, que el puguin fer rendir abans d’obtenir el resultat. Emprenedor és aquell que creu en allò que té per oferir al món i ho ofereix com a dret i obligació de donar respostes a les necessitats de les altres persones”.
I Garcia es mostra convençut que els emprenedors són inconformistes per naturalesa: “Som persones que no ens alineem amb idees preestablertes, inconformistes i amb actitud de millora”.
Respecte al moment idoni per emprendre, consideren que més que la idoneïtat del moment, cal treballar la idoneïtat del projecte perquè cobreixi una necessitat real.

Domi Garcia

L’equip de Take Eat Easy diu que “tot moment pot ser bo o dolent per emprendre. La Covid no és més que un altre entrebanc per saltar en el camí per convertir la nostra idea en realitat”.
Barniol vol traslladar un missatge d’optimisme a totes les persones que els balli pel cap tirar endavant un nou projecte emprenedor.
“El moment per emprendre és aquell en què un està preparat per creure en un mateix, en el propi projecte i que està disposat a posar-hi energia, determinació i focus per assolir el resultat. Sempre és bon moment si creiem en nosaltres mateixos i en el nostre projecte. Només quan hi creiem tindrà èxit. Si dubtem, el projecte deixa de tenir l’energia necessària per ser creat”, afirma.
Garcia considera que la sacsejada de la pandèmia portarà noves oportunitats: “Aquesta situació inesperada ens ha mostrat una manera diferent de fer les coses. La nova realitat ha fet que la major part dels sectors d’una forma o una altra hagin patit canvis, alguns de molta rellevància. Crec que aquests canvis obriran noves oportunitats per als emprenedors”.

Més informació a:
emprenedoria@creaccio.cat
www.creaccio.cat

COMENTARIS

LA PREGUNTA

Si a la seva empresa es fa sopar de Nadal hi assistirà?

En aquesta enquesta han votat 59 persones.
 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.