Centelles ja ho té tot a punt per viure aquest cap de setmana la 9a edició de la Fira de la Ratafia. L’espai firal ubicat a la zona del Passeig –dissabte de 10 del matí a 8 del vespre i diumenge de 10 del matí a 2 del migdia– aplegarà un total de 25 expositors, dels quals una desena seran de ratafiaires, sis de productes relacionats amb la ratafia i la resta de productes de proximitat.
“Fes la teva pròpia ratafia i emporta-te-la a casa” serà, com ja va passar en l’edició passada, un dels tallers més esperats. Jaume Guinovart i Joan Mas, dos dels organitzadors i experts ratafiaires locals, seguiran una recepta manuscrita de Ramon Giol Ayats, l’avi de Can Sopes, datada des de 1880. Previ a l’elaboració es podrà visitar el jardinet de les herbes de la ratafia, on s’exposaran les 30 plantes més bàsiques per a la preparació d’aquest licor i s’explicaran les principals propietats de cadascuna d’elles.
El dissabte, a les 7 de la tarda, tindrà lloc un altre dels plats forts: al Passeig hi haurà la deliberació del 10è concurs de ratafia. Aquest any el jurat estarà format per Faustí Bosch, de Ratafia Bosch; Lluís Ball-llosera, naturalista; un membre de la Confraria de la Ratafia de Santa Coloma de Farners; Jaume Parés, de Vins Parés de Centelles; Carme Giol, centellenca i ratafiaire, a més del convidat especial, l’humorista Fel Faixedas. Es donaran tres premis de 200, 100 i 50 euros per a les tres millors. En aquesta desena edició hi participaran 35 ratafies procedents d’arreu del país.
Paral·lelament i fora de les activitats pròpiament ratafiaires, dissabte a partir de les 10 del vespre es farà al Casal Francesc Macià l’espectacle d’humor i música Bona nit, benparits!, de l’humorista Fel Faixedas.
{{ comment.text }}