EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Gastronomia | Les croquetes: el plaer més cruixent

Les croquetes, aquest petit tresor culinari, ha celebrat aquesta setmana el seu dia nacional. La base d’una bona croqueta recau en una beixamel ben feta

El 9 Nou
24/01/2024
Vic

Eva Remolina

Aquests són els ingredients que necessites:

– 50 grams de mantega

– 50 grams de farina

– 500 ml de llet

Sal i pebre al gust

Nou moscada (opcional)

Pas a pas:

– Preparació de la beixamel: En una cassola a foc mitjà, cal fondre la mantega. Afegiu-hi la farina gradualment mentre remeneu constantment fins que obtingueu una pasta uniforme. A poc a poc, afegiu-hi la llet sense deixar de remenar per evitar grumolls. Continueu remenant fins que la mescla arribi al punt de cocció i esdevingui una beixamel suau. Condimenteu amb sal, pebre i, si ho desitgeu, una mica de nou moscada per donar-li un toc especial.

– Farcit: Tradicionalment, les croquetes s’omplen de pernil o pollastre, però n’hi ha de moltes varietats: bolets, bacallà, marisc o verdures. Piqueu molt fi el pernil, el pollastre o l’ingredient que hagueu triat per al teu farcit. Incorporeu el farcit a la beixamel ja preparada. Barregeu-ho bé fins que tots els ingredients estiguin ben integrats. Deixeu refredar la mescla a la nevera almenys durant dues hores. Això facilitarà la formació de les croquetes.

– Per fer les croquetes: Amb les mans humides, preneu petites porcions de la mescla i doneu-los la forma característica de cilindres allargats. Passeu les croquetes per ou batut i després per pa ratllat per donar-los el seu acabat cruixent. A continuació escalfeu una paella amb oli i fregiu les croquetes fins que estiguin daurades per tots els costats.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 177 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't