Eva Remolina
Aquests són els ingredients que necessites:
– 50 grams de mantega
– 50 grams de farina
– 500 ml de llet
– Sal i pebre al gust
– Nou moscada (opcional)
Pas a pas:
– Preparació de la beixamel: En una cassola a foc mitjà, cal fondre la mantega. Afegiu-hi la farina gradualment mentre remeneu constantment fins que obtingueu una pasta uniforme. A poc a poc, afegiu-hi la llet sense deixar de remenar per evitar grumolls. Continueu remenant fins que la mescla arribi al punt de cocció i esdevingui una beixamel suau. Condimenteu amb sal, pebre i, si ho desitgeu, una mica de nou moscada per donar-li un toc especial.
– Farcit: Tradicionalment, les croquetes s’omplen de pernil o pollastre, però n’hi ha de moltes varietats: bolets, bacallà, marisc o verdures. Piqueu molt fi el pernil, el pollastre o l’ingredient que hagueu triat per al teu farcit. Incorporeu el farcit a la beixamel ja preparada. Barregeu-ho bé fins que tots els ingredients estiguin ben integrats. Deixeu refredar la mescla a la nevera almenys durant dues hores. Això facilitarà la formació de les croquetes.
– Per fer les croquetes: Amb les mans humides, preneu petites porcions de la mescla i doneu-los la forma característica de cilindres allargats. Passeu les croquetes per ou batut i després per pa ratllat per donar-los el seu acabat cruixent. A continuació escalfeu una paella amb oli i fregiu les croquetes fins que estiguin daurades per tots els costats.
{{ comment.text }}