EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Gastronomia | Les croquetes: el plaer més cruixent

Les croquetes, aquest petit tresor culinari, ha celebrat aquesta setmana el seu dia nacional. La base d’una bona croqueta recau en una beixamel ben feta

El 9 Nou
24/01/2024
Vic

Eva Remolina

Aquests són els ingredients que necessites:

– 50 grams de mantega

– 50 grams de farina

– 500 ml de llet

Sal i pebre al gust

Nou moscada (opcional)

Pas a pas:

– Preparació de la beixamel: En una cassola a foc mitjà, cal fondre la mantega. Afegiu-hi la farina gradualment mentre remeneu constantment fins que obtingueu una pasta uniforme. A poc a poc, afegiu-hi la llet sense deixar de remenar per evitar grumolls. Continueu remenant fins que la mescla arribi al punt de cocció i esdevingui una beixamel suau. Condimenteu amb sal, pebre i, si ho desitgeu, una mica de nou moscada per donar-li un toc especial.

– Farcit: Tradicionalment, les croquetes s’omplen de pernil o pollastre, però n’hi ha de moltes varietats: bolets, bacallà, marisc o verdures. Piqueu molt fi el pernil, el pollastre o l’ingredient que hagueu triat per al teu farcit. Incorporeu el farcit a la beixamel ja preparada. Barregeu-ho bé fins que tots els ingredients estiguin ben integrats. Deixeu refredar la mescla a la nevera almenys durant dues hores. Això facilitarà la formació de les croquetes.

– Per fer les croquetes: Amb les mans humides, preneu petites porcions de la mescla i doneu-los la forma característica de cilindres allargats. Passeu les croquetes per ou batut i després per pa ratllat per donar-los el seu acabat cruixent. A continuació escalfeu una paella amb oli i fregiu les croquetes fins que estiguin daurades per tots els costats.

LA PREGUNTA

Creieu que és cert que la gent va als supermercats a una hora concreta per lligar?

En aquesta enquesta han votat 142 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't