La fira dedicada al formatge i els productes làctics de Vic, el Lactium, torna els dies 3 i 4 de maig al Parc Jaume Balmes. Aquesta dissetena edició oferirà més de 200 varietats de formatge diferents per tastar i comprar, de la mà de 40 paradistes, dels quals, 11 són formatgeries noves que aprofitaran per presentar els seus productes.
La torna amb un format consolidat i amb el suport del distintiu de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia. L’objectiu és divulgar la cultura del formatge artesà, apostant per la sostenibilitat i els productes de proximitat.
També s’ha configurat un extens programa d’activitats amb tastos, música en directe i tallers. El dissabte 3 de maig es donaran a conèixer els guanyadors del concurs al millor formatge i el 4 de maig s’atorgarà el premi al millor pastís de formatge.
A més, com ja és habitual, es tornarà a instal·lar el Cheese Bar, on en anteriors edicions s’han arribat a vendre més de 240 quilos de formatge. Entre les formatgeries participants, l’organització en destaca algunes.
Des de Prodeca, la promotora d’exportacions catalanes adscrita al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, donen suport a l’esdeveniment per la seva implicació en la promoció del producte del territori.
L’Aula de formatge de Bonpreu i Esclat tornarà a ser un dels atractius de la fira, amb propostes com la creació d’una fusta de formatges.
Una de les novetats més destacades d’aquesta edició és que els organitzadors acostaran els formatges participants en el jurat perquè els tastin, desplaçant-se fins a les localitzacions pertinents. En total, visitaran 10 indrets diferents en el marc del Lactium on Tour.
{{ comment.text }}