La quiche d’espinacs, com altres varietats de quiche, té els seus orígens a França, però ja s’ha afiançat com un plat típic de tota la dieta mediterrània. Els espinacs combinen a la perfecció amb tot tipus de formatge. Aquesta n’és la recepta:
INGREDIENTS
Per a la base:
1 làmina de pasta brisa (casolana o comprada)
Per al farcit:
– 300 grams d’espinacs frescos (o congelats, ben escorreguts)
– 1 ceba mitjana
– 3 ous
– 200 ml de nata per cuinar
– 100 grams de formatge ratllat (emmental, gruyère o el que més t’agradi)
– Oli d’oliva verge extra
– Sal i pebre al gust
– Un polsim de nou moscada (opcional)
PREPARACIÓ
1. Preescalfa el forn a 180°C (dalt i baix).
2. Prepara la base: Estén la làmina de pasta brisa en un motlle per a quiches o pastissos, punxa el fons amb una forquilla i, si vols, cobreix-la amb llegums secs per evitar que pugi. Precuina-la durant 10 minuts.
3. Cuina els espinacs: En una paella amb una mica d’oli, sofregeix la ceba picada fins que estigui tendra. Afegeix-hi els espinacs i cuina’ls uns minuts fins que redueixin i perdin l’aigua.
4. Bat els ous i la nata en un bol, afegeix-hi sal, pebre i nou moscada. Incorpora-hi el formatge ratllat i, finalment, els espinacs saltats.
5. Aboca la barreja damunt de la base precuinada i distribueix-la bé.
6. Enforna-ho durant uns 30-35 minuts o fins que la superfície estigui daurada i el farcit qualli.
7. Deixa-ho refredar lleugerament abans de desemmotllar i servir.
{{ comment.text }}