Contribuir a la recuperació de les llavors locals o tradicionals, afavorir el contacte entre productors i consumidors, i fomentar la cooperació entre pagesos i artesans que produeixen aliments ecològics i de proximitat. Fidel als principis que la van veure néixer, l’any 2013, i que l’han convertida en singular, aquest cap de setmana arriba a Roda la sisena edició de la Fira de la Llavor.
Xerrades, tallers o propostes de dinamització per a la canalla conformen un programa que manté el format dels últims anys. Una vintena llarga de parades de productes de proximitat s’estendran tot diumenge a peus de la Muntanyeta, seu del Banc de Llavors de Roda, que hi tornarà a tenir especial protagonisme. Entre les parades hi seran presents les tres cooperatives escolars que han creat alumnes de 5è de Roda.
Diumenge a la tarda també es viurà una nova edició del concurs de conserves, aquest any amb doble categoria, dolces i salades. Per segon any, l’antiga nau de la Col·lecta, degudament condicionada, acollirà part de les activitats.
Com ja és habitual, la fira munta un doble preàmbul per dissabte: al matí, amb una mostra del graner medieval del jaciment arqueològic de l’Esquerda, i a la tarda, amb una xerrada sobre agricultura sostenible, que culminarà amb un tastet que servirà Jordi Coromina, cuiner de L’Horta de Tavertet. A més, i com a nova mostra de col·laboració de la fira amb entitats del poble, la biblioteca ha organitzat, per dijous que ve, un taller d’iniciació a l’hort urbà.
{{ comment.text }}