Diversitat agroecològica, recuperació de llavors tradicionals, sostenibilitat o proximitat. Fidel a conceptes com aquests, que l’han convertit en una proposta firal singular, aquest cap de setmana arriba una nova edició, la cinquena, de la Fira de la Llavor de Roda. Ho farà, novament, a l’entorn de la Muntanyeta. “L’objectiu és continuar aprofundint en el contingut i la filosofia que hi ha darrere la fira”, resumia Roser Montané, actual regidora d’ERC i membre de la comissió organitzadora durant la presentació.
Dissabte ja hi haurà alguns preàmbuls. Destaca, a les 6 de la tarda, una xerrada sobre “Sobirania alimentària”, amb Ester Comas i Marta Rivera. Tot seguit, el cuiner del renovat restaurant L’Horta, de Tavertet, protagonitzarà un original tastet de receptes de cuina silvestre.
El gran gruix de les activitats es concentraran diumenge, de les 10 del matí a les 7 de la tarda, amb l’habitual ventall de xerrades i tallers per a tots els públics, i que enguany inclou un espai de miniponències. També hi tornarà a haver intercanvi de llavors des del Banc de Llavors, o una passejada a primera hora del matí per conèixer les herbes remeieres de l’entorn.
Després de l’èxit de l’any passat s’ha tornar a convocar el concurs i tast de conserves de fruites, hortalisses i bolets. Els cuiners Nandu Jubany i Marçal Curriu faran de jurat, a partir de mitja tarda.
La fira, que preveu la presència d’una vintena de parades del sector, s’ha “consolidat” dins del calendari firal del poble, es va felicitar Antoni Vila, regidor de Promoció Econòmica. “Ara només cal esperar que la meteorologia ens sigui benèvola”, va vaticinar.
{{ comment.text }}