Els xarcuters i cansaladers d’Osona continuen recollint guardons al Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional que convoca el Gremi de Carnissers i la Fundació Oficis de la Carn.
En aquesta sisena edició, Xevi Codina, de la Cansaladeria Codina (Taradell), va obtenir el primer premi en la categoria de llonganissa tradicional tipus Plana de Vic, i el segon lloc va ser per a Sergi Mas, d’Embotits Vall del Ges (Sant Pere de Torelló).
En la categoria de llonganissa tradicional tipus pagès, Albert Codina, d’Embotits del Collsacabra (Cantonigròs), també va obtenir la medalla de plata. En total hi va haver 21 llonganisses participants.
En aquesta sisena edició, el jurat ha estat format per Pròsper Puig, Gran Mestre de la Confraria del Gras i el Magre, que actua com a president; Salvador Garcia, periodista i gastrònom; l’osonenc Pep Palau, gastrònom; el també osonenc Isaac Gelabert, director del Lactium; Jacint Arnau, doctor en Veterinària i especialista en productes carnis; Paula Molés, comunicadora gastronòmica; Ramon Roset, sommelier especialit-zat en vins i formatges, i els mestres artesans xarcuters Yolanda Presseguer, Sònia Freixas i el manlleuenc Josep Terradellas, guanyadors de l’anterior edició del concurs.
{{ comment.text }}