Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Vic, capital de la tòfona aquest cap de setmana

L’edifici del Sucre acull, fins diumenge, la segona edició del Trufforum, un certamen itinerant de caràcter internacional que vol popularitzar la tòfona

Demostracions de cuina amb xefs de renom, entre els quals tres estrelles Michelin (Nandu Jubany, Francesc Rovira i Quim Casellas); tallers per descobrir alguns dels seus secrets; un Congrés Internacional amb ponències d’experts nacionals i internacionals, que comptarà amb un centenar d’inscrits; presentacions de nous productes elaborats amb tòfona; degustacions culinàries de la mà d’Osona Cuina, o, com a colofó, la primera edició del Campionat de Catalunya de gossos tofonaires, en aquest cas diumenge al migdia a la plaça Major, amb 10 equips.

Són algunes de les propostes que desplegarà la segona edició del Trufforum, un esdeveniment ideat i promogut des de l’European Mycological Institute (EMI), que aterra aquest cap de setmana a l’edifici del Sucre. L’objectiu, posar en contacte el sector professional de la tòfona i, alhora, divulgar-ne els valors gastronòmics i culturals. “Es tracta de fer arribar al gran públic el món de la tòfona, fer-la més accessible a tothom”, insistia durant la presentació el coordinador de Truffoum Vic, Isaac Gelabert.
D’alguna manera, aquest certamen internacional i itinerant –l’any passat es va fer a Saragossa i el que ve viatjarà a la Xina– es trobarà una ciutat i una comarca abonades per diferents iniciatives relacionades amb la divulgació de la tòfona, com la Mostra de Tòfona Silvestre que des del 2015 organitza la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic –la que marca el preu oficial de la tòfona a tot l’Estat des de fa 20 anys–. “És un orgull poder acollir aquesta fira i hem creat un equip molt potent per desplegar-la”, va voler destacar el seu president, Josep Puigdollers. També des del col·lectiu Osona Cuina n’han estat perseverants ambaixadors gastronòmics, de la tòfona. “Gràcies a l’impuls dels cuiners i de les administracions s’està deixant de veure com un producte purament elitista”, apuntava un dels seus membres històrics, Ignasi Camps, que va insistir en la necessitat de continuar fent “pedagogia” de les potencialitats del producte.

L’alcaldessa, Anna Erra, va reivindicar l’aposta de convertir la ciutat “en punt de referència a Catalunya i al món en el camp de la tòfona” i, en general, situar Vic “dins del mapa dels esdeveniments gastronòmics d’avantguarda del país”. Durant la jornada inaugural d’aquest divendres, el Trufforum nomenarà Carme Ruscalleda i el seu marit, Toni Balam, Ambaixadors de la Tòfona. L’accés al recinte firal, dissabte i diumenge, serà gratuït, i només seran de pagament les sessions de l’Aula de la Tòfona, per controlar-ne l’aforament.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.