EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Camprodon recupera els jardins de Can Vincke i l’entorn de la muralla

L’espai s’obrirà pel novembre i facilitarà l’accés al castell, important en la història de la vila

Les obres de consolidació i adequació dels jardins de Can Vincke de Camprodon avancen a bon ritme. L’actuació, que s’emmarca dins del projecte Xarxa d’Espais de Contacte amb el Riu Ter, té un cost de 181.493 euros. El 65% dels diners estan finançats pel fons europeu de desenvolupament regional (Feder) i la resta els aporta l’Ajuntament de fons propis. La durada dels treballs, que van començar enmig de l’estiu, era de quatre mesos i mig i està previst que s’acabin al mes de novembre.

Els jardins de Can Vincke són propietat municipal des que l’Ajuntament els va adquirir ara farà uns vuit anys i, des del principi, la idea era fer-los visitables al públic “perquè tenen unes vistes fantàstiques i calia recuperar aquest atractiu turístic i de patrimoni pel poble”, subratllava l’alcalde, Xavier Guitart (TpC-PSC). Al mateix temps, permetia recuperar les antigues muralles del castell de Sant Nicolau.

A finals de 2020, la Diputació de Girona va invertir 107.000 euros per adequar i restaurar les muralles, i va fer excavacions arqueològiques a la zona. Amb les obres actuals, es volen crear dos recorreguts per visitar-los. El primer aniria des de la part més baixa fins a la més alta i el segon començaria a la més baixa i acabaria al pont Nou. L’anterior propietari de l’espai va fer-hi un jardí botànic que agrupava plantes d’arreu del món, algunes d’exòtiques. “Ara se n’han tret algunes, perquè s’han prioritzat les troballes arqueològiques a la vegetació, tot i que es conservaran moltes espècies”, especificava l’alcalde.

El consistori també vol treballar per adquirir unes cases que hi ha a la part alta dels jardins, que són privades. Guitart va ressenyar que el castell va ser escenari de fets històrics com l’ocupació de les tropes franceses l’any 1655, expulsades quatre anys més tard. El castell, que es va aixecar al segle XII, va ser una fortalesa important al segle XIII, en les guerres amb els francesos i en la Guerra dels Segadors.

L’origen del nom

El nom dels jardins ve de la finca de la qual formaven part. Can Vincke és una de les cases d’estiueig més antigues de Camprodon, construïda l’any 1890 al principi del passeig de la Font Nova. L’any 1920 va passar a mans d’aquesta família d’industrials d’origen alemany, establerts a Palamós, que li van donar l’aspecte actual. Forma part del Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 880 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't