Centelles ja ho té tot a punt per viure aquest cap de setmana la 13a edició de la Fira de la Ratafia. La presentació va tenir lloc la setmana passada al Passeig amb l’alcalde, Josep Paré; el regidor de Promoció Econòmica, Josep Arisa, i els representants de la comissió Joan Mas i Jaume Guinovart.
Paré va destacar la importància de tenir una fira com aquesta i va agrair la feina que hi ha al darrere per tirar-la endavant. Per Arisa, la fira dona molta vida al poble i, per això, “volem consolidar Centelles com un centre de ratafia de la comarca”. Pel que fa al programa, un dels moments més esperats tornarà a ser el concurs de ratafies, dissabte a la tarda.
El concurs espera arribar a la cinquantena de participants, que vindran d’arreu de Catalunya com es va veient a les inscripcions. La tria prèvia de les ratafies finalistes serà dissabte a la pista del Casal Macià a mitja tarda, i el veredicte final a les 7 al Passeig.
A l’entorn de l’espai firal, on hi haurà molts productes relacionats amb fer ratafia, no hi faltaran activitats infantils, xerrades i exposicions diverses. Destaquen els tallers on es podrà fer ratafia i remeis casolans amb places limitades. Una de les novetats d’enguany és el dinar silvestre a la pista del Casal Macià, a 2/4 de 2 de dissabte, a càrrec del grup Eixarcolant. En acabar l’àpat s’aprofitarà per presentar la nova ratafia Brot, de Jordi Romeu, guanyador del concurs de l’any passat.
I el diumenge, coincidint amb el mercat dominical, continuarà l’espai firal al Passeig, una exposició i reconeixement de plantes, herbes que es poden fer servir per elaborar ratafia i dos tallers per fer ratafia, als quals s’admetran 30 inscrits a cada sessió. També hi ha tallers pràctics de remeis casolans.
{{ comment.text }}