La permanent amenaça de pluja va deslluir una mica la jornada de diumenge.
“Vic, que ja és capital en molts altres àmbits, es pot convertir en una plataforma de projecció nacional i internacional d’aquest sector”, va remarcar Burgaya, que va agrair el suport de la Promotora d’Exportacions Catalanes (Prodeca) de la Generalitat, de cara a la “internacionalització” que està prenent el Lactium.
Aquest any s’estrenava la figura del país convidat, que va recaure en Lituània, amb la presència del cònsol d’aquest país, Miquel Vila. “Ens va sorprendre la primera edició, i aquest any hem tornat a superar les expectatives”, va cloure Burgaya. “A Catalunya hi faltava una fira de referència com aquesta”, va insistir Oriol Urgell, gerent d’ACREFA i una de les ànimes del Lactium.
“El nivell ha estat molt, molt alt”, destacava Oriol Urgell, gerent d’ACREDA i coorganitzador de la fira, moments abans del lliurament dels premis del 2n Concurs de Formatges Artesans del Lactium, dissabte al migdia. Un total de 160 formatges optaven a les 15 categories del premi, sotmeses al tast de la vintena d’experts catalans que van fer de jurat.
Entre els guanyadors, un Lactium d’Or pel mató de la Granja Armengol, de Vic; un Lactium de Plata i un de Bronze per dos formatges de Mas el Garet, de Tona; un Lactium de Plata per a Formatges Muntanyola; i una menció especial pel Blau d’Osona del Molí de la Llavina, de Centelles. Entre els guanyadors hi havia formatgeries de Galícia, Extremadura o el País Basc. “Hem consolidat el concurs”, apuntava Burgaya.
{{ comment.text }}