EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Osona escollirà 10 aliments ‘excel·lents’

El Consell Comarcal convocarà un concurs per elegir 10 productes agroalimentaris elaborats, produïts i envasats a Osona com a ‘ambaixadors’ de la destinació turística comarcal

El Consell Comarcal d’Osona ha encetat el procés per seleccionar i distingir 10 productes agroalimentaris elaborats, produïts i envasats a la comarca, que rebran l’etiqueta de “Fet a Osona: aliments excel·lents”. Durant tres anys, aquests productes es convertiran en “ambaixadors” de la comarca com a destinació turística i gastronòmica, en paraules d’Àlex Montanyà, conseller delegat de Turisme del Consell Comarcal. El procés de selecció, per fases, s’allargarà fins a finals d’aquest any.
La proposta es va començar a gestar el mandat passat, en constatar que quan des d’Osona Turisme assisteixen a fires d’arreu, els era compromès d’escollir quins productes agroalimentaris havien d’acompanyar l’estand. Per això, han optat per vehicular-ho a través d’un concurs públic que serveixi “per donar valor al patrimoni gastronòmic de la comarca” i, alhora, per donar un cop de mà a aquests petits productors “a qui sovint els és complicat arribar als mercats”, apunta Montanyà. En aquest sentit, als elaboradors seleccionats se’ls oferirà, també, un pla de millora i formació vinculat al programa.
Les bases del concurs, aprovades inicialment en el darrer ple del Consell, estableix sis categories i subcategories: embotits (IGP Llonganissa de Vic, curats i cuits), làctics (formatges i postres làcties), begudes, conserves dolces i mel, elaborats de fleca i pastisseria (dolços i no dolços) i productes vegetals. Per a l’obtenció d’una cistella final de 10 productes, el procés preveu tres fases. D’entrada, des del mateix Consell Comarcal es farà una preselecció de totes les propostes presentades per si compleixen els requisits generals d’estar fets, produïts i envasats a la comarca, i es puntuaran a partir de criteris de cultura i tradició gastronòmica local i de sostenibilitat del producte. D’aquí en sortiran un màxim de quatre productes per cada una de les nou categories en joc (exceptuant la de la IGP Llonganissa de Vic, que ja té assignat un lloc al podi). En una segona fase, un grup d’experts avaluarà aquests 36 productes finalistes a partir de criteris de qualitat gastronòmica (i en aquest apartat tindran puntuació especial els 10 productes que ja compten amb la credencial de Productes Singulars d’Osona) i d’innovació. D’aquí en sortiran dos productes per categoria, dels quals el guanyador es dirimirà a través d’una votació popular.
Les empreses interessades a participar-hi podran presentar les seves propostes durant tot l’estiu. L’objectiu és completar tota la selecció durant la tardor i poder presentar els productes guanyadors en el marc de la Nit del Turisme d’Osona, que acostuma a tenir lloc a mitjans del mes de desembre.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't