EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La denuncia a la granja de Vilamajor: una mostra més de la movilització animalista

Un grup d’activistes ocupen durant varies hores una granja de porcs de Sant Pere de Vilamajor, per denunciar les condicions com es crien els animals.


29/03/2019

Marc Mosegui i Eudald Clascà. Sant Pere de Vilamajor

Un grup d’activistes d’unes setanta persones van entrar a una granja de porcs de Sant Pere de Vilamajor, en una acció per denunciar el tracte que reben els animals a l’indústria. L’organització defensa un model alternatiu d’alimentació, on no faci falta el consum de carn animal i mostren el veganisme com a única solució. De fet, els activistes, que van sortir de la granja per pròpia voluntat, també van llegir un manifest. “Som aquí, de manera pacífica, per donar veu a les víctimes d’aquesta injustícia i per difondre el missatge del veganisme. El veganisme és l’única solució capaç d’aturar aquesta barbàrie. I no només per aturar el patiment animal, sinó també per pal·liar tot el dany al medi ambient que hem causat l’espècie humana”, deia el text llegit. El moviment es coneix com a Meat the Victims, que va néixer a Austràlia l’abril de l’any passat. Van actuar per primera vegada a Europa en una granja de Mataró el desembre del 2018.

El grup, d’uns 75 activistes, va entrar la granja de matinada. La intenció dels activistes va ser denunciar les condicions en les quals viuen les truges de les granges porcines arreu del territori. L’ocupació de la granja va tenir lloc de les 3 del matí fins a les 7: 3o, hora en la qual el primer treballador va arribar a la granja i va trucar als Mossos d’Esquadra. Els Mossos, un cop al lloc dels fets, van negociar amb els ocupants la sortida del lloc.

Una de les activistes que va entrar a la granja afirma que van fer tot el possible pel bé dels animals. “Alguns mitjans volen manipular. En tot moment vam actuar pel bé dels animals. Al contrari, els vam ajudar, la granja estava en unes condicions molt lamentables. Hi havia teranyines, metalls oxidats i fins i tot, vidres a terra”, explicava l’activista. També va reivindicar les causes de l’acció: “Estem en la responsabilitat moral de mostrar a tothom el que passa a les granges, la gent no ho veu. La llei no assegura la protecció i unes bones condicions pels animals. Insisteixo som conscients que estem entrant a una propietat privada però, és la nostra responsabilitat moral”. El PACMA ja va denunciar una explotació ramadera per mort de gana dels animals. El partit polític és un dels pocs que porta dins el programa electoral el canvi de les explotacions ramaderes per poder millorar el benestar dels ramats.

Massin Riggs, portaveu dels animalistes, ha volgut denunciar davant els mitjans la “gegant crueltat” amb la que són tractats els animals, avisant del fet que dintre la granja hi havia “fins a uns deu garrins morts”, més els que es trobaven fora de la granja dins un contenidor. Des de la Fundació per a l’Assesorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) es desmarquen de l’activitat de Meat the Victims. Afirmen que l’acció no es correspon amb la seva manera d’actuar, però no neguen estar en contra dels fets “no és la nostra manera d’actuar, però no la critiquem”.

Fa un any, el març del 2018, un ramader ja va ser acusat de no cuidar del seu ramat i es van requisar fins a 700 ovelles i cabres del seu ramat. Als posteriors escorcolls, en les instal·lacions es van trobar fins a quaranta cadàvers, donat que el propietari els deixava morir quan agafaven alguna malaltia i els deixava allà convivint amb la resta d’éssers. Això obra el debat a la importància de les regularitzacions polítiques dins aquesta indústria, que cada cop es fan més evidents.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't