EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Sílvia Vila: “Ser vegetarià no vol dir que no tinguis una dieta equilibrada, simplement és un estil de vida”

El vegetarianisme i el veganisme s’han convertit en una dieta i en un estil de vida que cada dia més gent recolza. Ja sigui per qüestions de salut o pel respecte als animals, són moltes les persones que, actualment, opten pels menús sense carn, peix o productes d’origen animal en general.
Ja no hi ha marxa enrere, la cuina vegana i vegetariana està revolucionant la manera d’alimentar-se de milers de persones arreu del món, és un moviment global al qual s’han hagut d’adaptar la majoria de restaurants per poder oferir als clients el que demanen.

UVic
02/05/2021

Mireia Largo i Laura López. Vic

El vegetarianisme i el veganisme s’han convertit en una dieta i en un estil de vida que cada dia més gent recolza. Ja sigui per qüestions de salut o pel respecte als animals, són moltes les persones que, actualment, opten pels menús sense carn, peix o productes d’origen animal en general.

Ja no hi ha marxa enrere, la cuina vegana i vegetariana està revolucionant la manera d’alimentar-se de milers de persones arreu del món, és un moviment global al qual s’han hagut d’adaptar la majoria de restaurants per poder oferir als clients el que demanen. 

Encara que la seva gran popularitat en els darrers anys ha crescut com l’escuma i ja no ens resulta estrany veure restaurants vegans o vegetarians a qualsevol ciutat, encara hi ha persones que no saben exactament què és la cuina vegetariana. De la mateixa manera que va fer Donald Watson l’any 1944, el primer que s’hauria de fer és diferenciar entre la cuina vegana i la vegetariana, ja que la primera d’aquestes dues és més estricta en referència als ingredients que es permeten menjar i els que no en l’elaboració dels seus plats. La segona, en canvi, prescindeix de la carn i el peix, però sí que es permet consumir productes d’origen animal com els ous, la llet o la mel.

Aquesta setmana, Taradell ha volgut apropar la dieta vegetariana als seus ciutadans amb un taller anomenat “Disseny al pot saludable i vegetarià” a càrrec de la Sílvia Vila, creadora de Simple Dissenys. El taller forma part de l’última sessió de ‘Cuinem?’, un cicle de cuines organitzat per l’Ajuntament de Taradell on s’ensenyen “receptes saludables, ràpides i, sobretot, boniques a la vista” mitjançant la combinació de colors, textures i gustos. “La primera sessió va ser sobre menjars per esportistes i la segona sobre postres en un pot”, explica Míriam Martínez, regidora de cultura del municipi. “A la tercera ens han ensenyat receptes amb productes naturals que es poden combinar per crear plats vistosos i que cridin l’atenció per poder acostar el vegetarianisme a la gent que no creu en ell”, afegeix Martínez. Els tallers han tingut lloc al Centre de Cultura Costa i Font i, aquest últim, ha comptat amb la participació de 20 taradellencs. 

Productes naturals al pot. Font: Míriam Martínez

Durant el transcurs del taller vegetarià, Sílvia Vila ha ensenyat receptes amb productes naturals i de temporada per tal de crear combinacions a partir de l’hummus de remolatxa, la quinoa, el cuscús o l’arròs integral. “ És una aposta per crear disseny i aprendre com pot ser una dieta vegetariana ben equilibrada”, explica Míriam Martínez. També durant el transcurs del taller, Vila ha trencat falsos mites sobre l’eliminació de la carn i el peix a la dieta diària dels vegetarians, com per exemple: “pots ser vegetarià i fer esport a alt nivell”, o bé, “estar en edat de créixer i ser vegetarià, i no cal  prendre suplements com les pastilles B12”

L’objectiu del taller ha estat ensenyar a consumir productes vegetals amb no gaires coccions i utilitzar aliments naturals. “El que vull transmetre amb aquests tallers, és que el món vegetarià, no és només menjar enciams, verdures i fruita, hi ha infinitats de menjars en el nostre món”, explica Vila, que afegeix que és una apassionada dels colors “i la idea d’aquest taller és fusionar el disseny amb la cuina vegetariana”, ja que “el món vegetarià està ple d’olors, colors i textures”.

Gaudir del menjar i que aquest t’ompli d’energia és sinònim d’una bona salut, tal com ha explicat Sílvia Vila, qui ha finalitzat destacant que “el més important és fer-ho tot amb amor i ganes. Des del moment d’anar al mercat, cuinar, fins al punt final de col·locar el producte al plat, o en un pot de vidre, com és el cas d’aquest taller. Tot és igual d’important”.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 64 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't