EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Un 14% dels menors tutelats d’Espanya viuen en famílies

Els centres de menors tutelats d’Espanya estan desbordats per les grans onades d’immigració. Les condicions de vida a l’Àfrica o la Guerra de Síria són alguns dels principals motius.


16/03/2019

Marc Mosegui i Eudald Clascà. Vic

L’arribada de menors a Catalunya està desbordant a tots els centres. Aquest fet està posant les organitzacions en alerta, ja que només el 13% dels menors tutelats que es troben a Catalunya acaben trobant una família d’acollida.  De fet, només un 14% dels menors d’edat tutelats per l’Administració viuen en famílies d’acollida a Espanya; res a veure amb el que passa a altres països europeus com el Regne Unit i Suècia, on els quals un 70% dels menors que estan sota la tutela de l’estat, tenen una família d’acollida.

“Només un 14% dels menors d’edat tutelats per l’Administració viuen en famílies d’acollida a Espanya”

La M.G. treballa per organitzacions socials des del 2015, i destaca el moment d’emergència actual. “En molts pobles la situació que es viu és molt complicada, cada cop es troben a més menors i només una part més petita d’aquesta acaben sortint en famílies que decideixen adoptar-los”, destaca.

La situació actual és crítica. Tenint en compte, els refugiats de la guerra de Síria i la constant onada de menors que arriben d’Àfrica, fa que la situació sigui més delicada que anys enrere. Segons la M.G., hi ha un enorme problema amb la gent que col·labora i dóna suport amb aquestes entitats. “La problemàtica amb la qual ens trobem és que falten molts voluntaris, som bastants voluntaris, però per a oferir un bon servei hauríem de ser encara més. Això referit a l’aportació humanitària, però també cal un increment de les ajudes econòmiques per part del Govern”.

La M.G. va aprofitar l’entrevista per reivindicar la necessitat de personal humà a les entitats, d’aquesta manera engrescant a la gent a fer-se voluntària i poder ajudar de qualsevol forma possible. “És una feina complicada i delicada, però a la vegada gratificant i que et fa crear vincles amb els joves, vull aprofitar per engrescar a qui desitgi per poder col·laborar amb nosaltres. És una feina molt sacrificada i que requereix moltes hores, però la satisfacció que produeix és molt gran. Són gent que agraeixen molt qualsevol mena d’ajuda que reben”.

Pablo. M, un menor de procedència de Guinea Equatorial i tutelat en un Centre del Vallès Oriental, va reafirmar la necessitat de conscienciar la gent que es necessita més empatia dins la societat. “Les agressions als 35 menors de Castelldefels són un exemple més de la falta de tolerància i empatia dins la societat”, diu. En Pablo també va mostrar-se preocupat amb el nivell de racisme de la societat. “No tinc idea de si es va tractar d’un atac amb connotacions racistes, però a pesar d’això, és evidentment que vivim en un món on el racisme està molt present. Aquest tipus d’actituds han de ser erradicades amb rapidesa”, explica.

 

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't