El 20% de l’energia que necessiten les 27 instal·lacions de sanejament d’aigües residuals del Consorci Besòs Tordera prové de fonts renovables pròpies.
La majoria es produeix a través del biogàs que es genera a partir de les depuració de l’aigua i del tractament dels fangs produïts a través d’un procés de digestió anaeròbica. El biogàs generat es transforma en electricitat.
L’any 2020 es van produir un total de 3.705 megawatts hora a l’any. Suposa el 18,6% de tota l’energia necessària per al funcionament de les depuradores i equivaldria al consum mitjà anual de 1.090 llars.
La resta del consum que fan les depuradores també ve de fonts renovables com la hidroelèctrica, l’eòlica o la solar perquè els plecs de condicions per la compra al mercat elèctric estableixen l’obligació de subministrar aquest tipus d’energia i les empreses així ho acrediten.
A banda, el Consorci Besòs Tordera impulsa la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les depuradores situades en nuclis de població més petits. Al novembre, per exemple, es va estrenar la instal·lació de la depuradora de Sant Quirze. Compta amb 114 plaques que poden generar 52,3 MWh/any.
{{ comment.text }}