El Pla d’Addiccions de Canovelles detecta un augment de problemes amb els mòbils i les xarxes socials

El pla, presenta aquest migdia coordina les accions dels àmbits familiar, escolar, comunitari i de serveis de salut

Canovelles ja disposa d’un Pla d’Addiccions per complir l’objectiu de reduir els problemes relacionats amb les drogues. A aquesta problemàtica, però, el pla hi afegeix el treball de suport sobre aspectes d’addició a les pantalles. La vicepresidenta quarta i responsable de l’Àrea d’Atenció a les persones, l’alcaldessa de la Garriga Meritxell Budó, a punta que “a banda de les addicions més comunes -mòbil, xarxes socials o videojocs- es detecten casos d’addicció a les apostes en línia”. Budó ha participat en la presentació del pla, aquest dimarts al migdia a l’ajuntament de Canovelles.

La vicepresidenta de la Diputació apunta que la intervenció en plantalles requereix una resposta “que impliqui la família i la comunitat, encara en major mesura”. “Les pantalles no deixaran d’aparèixer, i els adolescents seguiran tenint mòbil i utilitzant les pantalles a l’escola. Per això és tan important trobar l’encaix entre l’ús quotidià i la situació problemàtica.

El pla respon a la necessitat del municipi de reduir els problemes relacionats amb les drogues, a partir de la prevenció. El document fa referència a la participació de diferents actors socials, organitzacions i institucions per respondre als problemes relacionats amb el consum de drogues al municipi.

El document preveu actuacions en els àmbits escolar (centres educatius i professionals); familiar; comunitari (cossos de seguretat, associacions de veïns, entitats esportives i juvenils, organitzadors d’activitats d’oci i òrgans de comunicació); i serveis de salut.

L’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, ha destacat que el pla fa referència a “la corresponsabilitat dels diferents actors socials, organitzacions i institucions en la resposta als problemes relacionats amb el consum de drogues a Canovelles”. “Entenem que la prevenció de les drogodependències ha de ser una responsabilitat compartida, una suma d’esforços i una acció coordinada”, ha afegit.

El pla s’ha elaborat amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona entre l’octubre de 2016 i l’octubre de 2017.

Durant l’acte s’ha fet referència al centre Spott del Vallès Oriental que va entrar en servei l’abril passat a la Masia Can lledó de Mollet. A la comarca hi ha també cinc plans municipals o mancomunats en funcionament: el Pla de prevenció de drogues i promoció de la salut C-17 (l’Ametlla, el Figaró-Montmany, les Franqueses, la Garriga i Tagamanent), el Pla de drogues de la Vall del Tenes (Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d’Amunt i Lliçà de Vall), el Pla integral sobre addiccions del Baix Montseny El Tritó (Breda, Cànoves i Samalús, Campins, Fogars de Montclús, Gualba, Llinars del Vallès, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Vallgorguina i Vilalba Sasserra), el Pla de prevenció de drogues, pantalles i riscos de mancomunitat del Galzeran (Martorelles, Sant Fost, Santa Maria de Martorelles, Montornès, la Llagosta, Vilanova i Vallromanes) i la ciutat de Granollers que, amb personal tècnic propi, ja treballa en aquest àmbit. Tots s’han elaborat amb l’assessorament i el suport de la Diputació de Barcelona.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't