Cardedeu preveu 11 instal·lacions fotovoltaiques en edificis públics

Formen part dels projectes incloses al Pla d’Actuació Municipal d’aquest mandat

El 9 Nou
28/02/2024
Cardedeu

L’Ajuntament de Cardedeu ha inclòs la implantació d’instal·lacions fotovoltaiques en edificis públics per autoconsum individual o col·lectiu com un dels principals eixos del Pla d’Actuació Municipal (PAM) per al període 2024-2027, que s’ha presentat fa uns dies.

La més gran seria la del Pavelló Municipal d’Esports, amb una potència de 200kW. La resta es preveuen al Mercat Municipal, l’escola les Aigües, l’edifici de l’Ajuntament, el Casal de Joves, Sala Sarau i Centre Cultural, l’escola Germans Corbella, l’escola Mil·lenari, la pista esportiva Pompeu Fabra, l’edifici del CSETC (Centre de Suport Empresarial i Tecnològic), la Mongia i l’equipament industrial de la carretera de Dosrius.

El PAM també preveu posar marquesines fotovoltaiques als aparcaments de l’estació i del poliesportiu i impulsar l’aprofitament de totes les superfícies disponibles en cobertes i altres espais per a la producció d’energia fotovoltaica per a autoconsum fins a 22.500kW de potència. També afavorir la creació de comunitats energètiques i promocionar l’energia agrovoltaica per a la implementació de parcs fotovoltaics sobre el terreny.

La presentació del PAM la van fer els tres representants del govern tripartit: l’alcalde, Josep Quesada (PSC); el primer tinent d’alcalde, Xavier Orozco (Junts), i el tercer tinent d’alcalde, Jordi Abad (GpC).

La transició energètica és un dels eixos principals del PAM que detalla un total de 361 accions concretes en diferents àmbits. Els tres partits afirmen, en la presentació del pla, que s’hi inclou des del que s’ha d’afrontar amb urgència “fins a la planificació del Cardedeu que ha d’esdevenir el 2035, quan s’hauran superat amb escreix els 20.000 habitants”.

Policia de proximitat

En l’àmbit de la seguretat ciutadana, el govern es proposa posar fi a la interinitat i la provisionalitat dels membres del cos i recuperar la unitat de policia local de proximitat que patrullarà a peu pels barris.

En medi ambient, el pla parla d’implantar una ordenança fiscal per al servei de recollida de residus basada en el pagament per generació, canvis en la distribució i tipologia de papereres al poble o invertir en sistemes d’obtenció i reutilització d’aigua.

En l’àmbit d’Urbanisme, es preveu iniciar la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, i demanar a la Generalitat i a la Diputació la cessió a l’Ajuntament de l’avinguda Rei en Jaume, el carrer Àngel Guimerà i les carreteres de Dosrius i de Cànoves. En aquest sentit, també s’anuncia un concurs de projectes per definir la transformació de l’avinguda Rei En Jaume. El pla també parla de promoure la finalització de la urbanització del pla de millora urbana (PMU) de Can Pedra Antiga, promoure habitatges socials al PMU-19 Can Manent, construir habitatges per a gent gran al solar del casino, construir 24 habitatges de lloguer social en l’àmbit del PMU 20, potenciar la borsa d’habitatges de lloguer amb la incorporació de nous habitatges privats amb incentius per als propietaris, aplicar sancions als habitatges desocupats de grans tenidors i recàrrecs en l’IBI als pisos buits.

En educació, el PAM preveu recuperar l’Oficina Municipal d’Escolarització i iniciar un estudi sobre la necessitat de places d’escola bressol municipal. També es proposa impulsar el mercat municipal i donar suport a l’associació de paradistes amb una nova licitació per evitar que hi hagi parades buides, així com un conveni de col·laboració amb la Xarxa Comerç Cardedeu.

LA PREGUNTA

Qui guanyarà l’Eurocopa de futbol?

En aquesta enquesta han votat 61 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't