QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS

El Festival Incert s’estrena a la comarca amb un concert a Mollet

Granollers, amb quatre propostes, i Gualba, amb una, també són seus del festival

Granollers, Mollet i Gualba són tres de les 16 poblacions catalanes que acolliran activitats del Festival Incert, un projecte que posa el focus en la cultura com a eina de diàleg i transformació social que connecta les diferents ciutats amb les realitats com Palestina, Colòmbia i el Kurdistan. El festival, organitzat per l’Associació Catalana per la Pau i International Action for Peace, inclou 35 activitats amb la participació de 105 artistes internacionals i locals.

Mollet s’estrenarà com a ciutat participant aquest dissabte a 2/4 de 7 de la tarda al Teatre Municipal de Can Gomà amb ‘Paisatge sonor. Una trobada entre Catalunya i Palestina’, una proposta musical que travessa realitats convulses i teixeix ponts entre cultures. Les melodies de Palestina i Catalunya es fusionaran en una experiència artística que celebra la diversitat i a la convivència. Amb la direcció del músic palestí Iyad M.S. Staiti, el concert compta amb un elenc excepcional d’artistes, a més d’instruments com la gralla, el llaüt, el nay o la guitarra flamenca.

A Mollet, l’actuació es complementa amb la participació inèdita del Quartet de Corda de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet, amb Lara Ramon, Gemma Ramon, Miquel Redón i Teia Martínez. També hi actuaran el Cor Infantil i el Cor Jove de la mateixa escola, dirigits per Júlia Meya. D’aquesta manera, el festival no només exhibeix propostes internacionals, sinó que també fomenta la creació conjunta entre artistes d’aquests territoris i creadors catalans. En aquesta trobada, les sonoritats tradicionals palestines dialogaran amb les arrels musicals catalanes, oferint un recorregut que transita pel flamenc, el jazz i la música d’arrel.

D’altra banda, Granollers serà l’escenari de quatre propostes diverses del Festival Incert, entre el 20 de març i l’11 de maig en diversos espais i amb la participació destacada d’Arsènic, espai de creació. El 20 de març, el Teatre Auditori acollirà l’espectacle ‘Dreams of the land’, que uneix dansa, tradició i resistència cultural sota la direcció del coreògraf palestí Sharaf DarZaid. En el mateix escenari, el 8 de maig es representarà l’obra de teatre ‘And here I am’, escrita per Hassan Abdulrazzak i dirigida per Zoe Lafferty. És un melodrama que explica la història d’Ahmed Tobasi, un jove palestí que creix en un camp de refugiats de Cisjordània amb el somni de convertir-se en actor.

El mateix Ahmed Tobasi, juntament amb la directora Marta G. Otín, d’Arsènic, seran els encarregats de dirigir ‘Allò blanc de la llimona’, una obra de teatre col·lectiu per reflexionar sobre la culpa i la celebració. L’espectacle, que es podrà veure el 24 de maig al TAG, és el resultat d’un procés de creació compartida entre 12 joves de Palestina i Catalunya. La participació de Granollers en el festival es tancarà amb la instal·lació de realitat virtual ‘In a thousand silences’, que es podrà veure del 5 a l’11 de maig a Can Jonch, Centre de Cultura per la Pau.

El Festival Incert també arribarà a Gualba, on es presentarà la pel·lícula ‘El árbol de Matías’, que explora la memòria i les ferides del conflicte colombià. Serà el 31 de maig a 2/4 de 7 de la tarda al teatre polivalent. El documental el signa la cineasta colombiana Pilar Perdomo Munévar, juntament amb Juan Soto, responsable del muntatge del film, que combina documental i animació per narrar una història profunda sobre memòria i resistència.

LA PREGUNTA

Creu que els aranzels imposats per Donald Trump són una bona opció?

13%
88%
En aquesta enquesta han votat 456 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

Fes un comentari

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't