Les catifes de Corpus tornen a la Garriga

Es farà una única gran catifa de 12 metres de diàmetre a la plaça de l’Església on també s’exposaran els elements de la cultura popular lligats a la festa com l’ou com balla o el ball de cintes

Una gran catifa de flors de 12 metres de diàmetre feta de manera col·laborativa pels veïns de diversos carrers i els membres de diverses entitats serà l’epicentre de la festa de Corpus d’aquest any a la Garriga. Després de l’aturada de l’any passat forçada per la pandèmia de la Covid-19, la festa recupera la confecció d’estores amb elements naturals als carrers, tot i que només n’hi haurà una a la plaça de l’Església i no se’n faran a la resta de llocs on era tradicional.

La catifa es confeccionarà amb 48.000 clavells i altres materials habituals en l’elaboració de les catifes de Corpus a la Garriga, com són la terra o les restes de la poda dels xiprers. L’esclòfia d’arròs se substituirà enguany per restes de la collita de civada.

El procés començarà a les 7 del matí dibuixant la gran flor, que ocuparà bona part de l’espai de la plaça. A partir d’aquí, la composició floral anirà agafant color amb la feina de vuit grups de quatre persones que confeccionaran de manera simultània els diversos pètals de la flor. Els voluntaris aniran fent torns en un procés pensat per minimitzar els contactes entre persones i evitar el risc de contagis de la Covid-19. A l’exterior de la catifa, s’aniran preparant els clavells i la resta de materials.

Hi participaran veïns dels carrers Sant Ramon, Banys I, Calàbria i Banys III i del barri de Dalt i membres de la coral Ariadna i de les escoles Puiggraciós i ISCAT. Tots ells van respondre a la crida feta per la Comissió de Corpus per trobar voluntaris per confeccionar la catifa a la plaça de l’Església. El procés de confecció quedarà enllestit al migdia.

Com l’any passat, la missa solemne de Corpus es trasllada del vespre al migdia i no inclourà la processó que tancava la jornada trepitjant les catifes repartides pels carrers del poble. Després de la benedicció des de les escales de l’església, que també es decoraran amb elements florals i s’hi col·locarà l’altar que habitualment se situava a la plaça Santa Isabel, hi haurà l’acte institucional amb la presència de membres de diversos grups corals del municipi que cantaran la Cançó de Corpus, estrenada l’any passat amb la participació de músics professionals i amateurs del municipi. Es completarà amb l’actuació dels gegants, dels capgrossos, del ball de l’homenatge i amb alguna sorpresa en un acte que es podrà seguir a través de Ràdio Silenci.

Aquests i altres elements de la cultura popular relacionada amb Corpus –com el ball de cintes o l’ou com balla– també lluiran durant tot el matí a les escales de l’ajuntament.

Pote Rodríguez, regidor de Cultura, destaca que s’ha treballat per recuperar l’esperit de la festa i fer-ho compatible amb la seguretat lligada a la situació de pandèmia. “Per evitar que es produeixin aglomeracions i tot el que això comporta”, comenta. “Tothom troba a faltar el Corpus tal com ha estat sempre amb les trobades de veïns per preparar les catifes els dies previs, amb la preocupació per si hi haurà prou flors o no o de si hi haurà prou gent a primera hora del matí per dibuixar…”

Arribada de visitants

Sobre l’arribada de persones d’altres municipis, Rodríguez recorda que les persones que s’acostin a la Garriga “no podran veure les catifes pels carrers com sempre”. “Hi haurà la catifa de la plaça i els aparadors guarnits.”

LA PREGUNTA

Com serà la presidència de Donald Trump?

En aquesta enquesta han votat 234 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't