La Competència s’ha fet més gran. Quan el juny de l’any passat aquest restaurant i bar de copes va obrir les portes al número 23 del carrer de Sant Miquel, a Vic, els seus responsables, Daniel Vives i Vanesa Vigas, ja van anunciar la intenció d’ampliar l’establiment amb el local del costat, el que fins aleshores havia ocupat el mític bar El Gravat. Des de dijous passat, la nova La Competència és una realitat.
La manca d’una cuina adequada havia condicionat l’oferta gastronòmica de l’establiment, restringida a sopars de “cuina sense fum” i alguns plats preparats als fogons de La Cerve i El Drau, el bar i restaurant que Vives i Vigas també comanden a Viladrau –i que fa un parell d’anys es va sumar al col·lectiu Osona Cuina–. L’ampliació els ha permès incorporar la franja de dinars, amb serveis de menú i de carta, i amb una oferta de plats on ja s’hi reconeix plenament una cuina “de producte, de mercat i de fusió”, descriu Vivas, en qualitat de cap de cuina.
Els propietaris de l’establiment es mostren satisfets de la resposta que han tingut fins ara. En aquest sentit, mantindran algunes de les propostes “sense fum” que han tingut més acceptació entre la clientela. El local ampliat compta ara amb gairebé un centenar de places, amb possibilitat d’habilitar dos reservats. La decoració, sòbria i elegant, es complementa amb una cuina oberta al públic. Això sí, la reforma ha esborrat completament el record de l’antic El Gravat, que havia ocupat el local des de 1995. “S’ha hagut de fer tot nou perquè estava en molt mal estat”, diu Vives. El local continuarà funcionant com a bar de copes durant la franja de nit. Els dimarts tanquen per festa setmanal.