EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Gastronomia | Els productes de temporada ens aporten molts nutrients

Són receptes senzilles però saboroses, que pots adaptar al teu gust i a les quals pots donar el teu toc personal.

El 9 Nou
02/11/2023

Avui compartim algunes especialitats de temporada que pots cuinar a casa amb facilitat i que et faran gaudir dels productes de la tardor.

Crema de carabassa i pastanaga: una crema suau que combina dos ingredients típics de la tardor: la carabassa i la pastanaga. Pots afegir-hi una mica de gingebre per donar-li un toc picant o unes llavors de carabassa torrades per donar-li una mica de cruixent. És una recepta ideal per entrar en calor els dies més freds.

Risotto de bolets: el risotto és un plat italià que consisteix en arròs cuit amb brou i formatge parmesà. Pots fer-ho amb diferents tipus de bolets, com rovellons o xampinyons. El secret està a usar un bon brou casolà i remoure l’arròs constantment perquè deixi anar el midó i quedi cremós.

Amanida temperada de figues i formatge blau: una amanida diferent que barreja la dolçor de les figues amb el sabor intens del formatge blau. Pots emprar enciam, ruca o espinacs com a base i afegir-hi fruita seca com nous o ametlles per donar-li més textura. Amaneix amb una vinagreta feta amb oli d’oliva, vinagre balsàmic, mel i mostassa.

Pastís Tatin de poma: unes postres clàssiques franceses que consisteix en un pastís invertit fet amb pomes caramel·litzades sobre una massa de pasta fullada. És molt fàcil de fer i queda espectacular. Només necessites unes pomes àcides com la reineta, sucre, mantega, canyella i una làmina de pasta fullada comprada. Enforna el pastís fins que estigui daurat.

Lasanya de verdures i formatge: una lasanya vegetariana que aprofita les verdures de temporada com l’albergínia, el carabassó, el pebrot i la ceba. Pots fer una beixamel lleugera amb llet desnatada i farina integral, i usar formatge ratllat baix en greix per gratinar. És una recepta nutritiva que t’encantarà.

Pollastre al forn amb castanyes: un plat tradicional que es prepara amb pollastre trossejat, castanyes pelades, vi blanc, brou de pollastre, all, llorer i farigola. S’enforna tot junt fins que el pollastre estigui tendre i les castanyes s’hagin impregnat del sabor del guisat. És una recepta senzilla però molt saborosa.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't