La Carnisseria Cansaladeria Codina de Taradell va recollir aquest dissabte, en el marc de la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, el primer premi de la segona edició del Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional, convocat per la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn. Els germans Xevi i Anna Codina es van imposat a 17 empreses d’arreu de Catalunya. Els germans Codina són els continuadors d’un negoci familiar que van engegar fa 29 anys els seus pares amb productes d’elaboració pròpia: “Tenim tot el procés controlat, des de la cria de l’animal, passant per la matança a l’elaboració dels productes amb la carn més adequada segons el que fem”, explicaven. En el cas de la llonganissa, “amb porc Duroc, amb retalls de pernil o espatlla que són més magres i si pot ser, de llavores”.
La carnisseria Codina no serà l’única empresa osonenca premiada. David Riera, de Can Vilada, va recollir el segon premi, mentre que Francesc Colom, de Colom-Vilà, SCP, de Manlleu, i Santi Masallera, de Ca la Teresona, de Vic, es van endur una menció del jurat. L’única menció no osonenca va ser per una cansaladeria de Bellver de Cerdanya.
{{ comment.text }}