EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’Arka, de Santa Eugènia, tanca el restaurant però serà empresa de càtering

El restaurant del cuiner Jordi Arumí, a Santa Eugènia, tanca les portes, però la marca continua, ara fusionada amb Eat’s Easy, com una empresa exclusivament de càterings

Punt i seguit. El restaurant Arka, de Santa Eugènia, del cuiner Jordi Arumí, ha tancat les portes. Però la marca continua. A partir d’ara, exclusivament com a empresa de càtering, de bracet amb Eat’s Easy, el projecte que el mateix Arumí va posar en marxa, en plena pandèmia i amb dos socis més, per portar menjar a les empreses.

L’Arka va obrir les portes el setembre de 2014. Ho va fer com un restaurant independent dins de l’Hotel L’Arumí. Als fogons, Jordi Arumí, fill i net d’una nissaga d’hostalers del poble, que tornava a Santa Eugènia amb el bagatge d’haver passat per cuines com les de Via Veneto, El Celler de Can Roca, Zuberoa o Azurmendi. Les expectatives eren altes. I no van ser infundades. En tots aquests anys, Arumí, que en l’última etapa va presidir el col·lectiu Osona Cuina, ha estat fidel a una cuina amb personalitat, que ha combinat el respecte al producte i l’herència de la xup-xup amb un toc d’avantguardisme.

Fa tres anys, Arumí, juntament amb Albert Reniu, fins llavors cap de sala de Ca l’U, i la nutricionista Aina Suárez van crear Eat’s Easy, per dur menjar a les empreses, amb una carta a base de plats elaborats el mateix dia i amb supervisió dietètica. El que va néixer com una simple “prova” ha acabat quallant i el creixement ha estat exponencial. Els destinataris, treballadors que es queden a dinar a la feina, però també alguns particulars. Per Jordi Arumí, a aquesta doble faceta laboral se li sumava un tercer jornal, el de portar la direcció de l’hotel familiar, arran de la progressiva jubilació dels seus pares. “Tenir tres fronts oberts ha representat treballar molts mesos de dilluns a dilluns.” I ha hagut d’escollir. Tanca el restaurant, sí, però la marca Arka sobreviu fusionada amb Eat’s Easy, com una única empresa de càterings al costat de Reniu i Suárez. Això els permetrà desdoblar la carta a domicili i el perfil de clients, però també apostar decididament pel sector dels events i celebracions. L’actual local del restaurant es reservarà per als comensals del mateix hotel i, puntualment, es llogarà per a àpats grupals.

Els últims tres mesos, Arumí ja havia posat el fre tancant el restaurant els dissabtes i diumenges. Ara ha fet l’últim pas. Ho fa convençut de la decisió, però amb una única recança: “Trobaré a faltar el tracte amb la clientela més fidel, perquè amb alguns d’ells hi has acabat fent amistat.” Ell continuarà cuinant i defensant una marca que porta el seu ADN gastronòmic: “No hauria ficat l’Arka dins d’Eat’s Easy si no cregués en els socis i en el projecte”, sentencia, conscient que no tanca cap porta: “La vida dona moltes voltes”, deixa anar, investit amb una samarreta dels Queen. The show must go on.

LA PREGUNTA

Aquest any participarà del sopar de Nadal d’empresa?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't