De les ponències destacava la que s’ha dedicat al futur de la tòfona silvestre i on els ponents coincidien a destacar que el futur passa, precisament, pel cultiu, una pràctica que s’està estenent. Entre aquests hi havia el cuiner Nando Jubany que assegura que ell combina la tòfona silvestre d’Osona amb la de cultiu que compra a Terol. El biòleg Marc Morcillo assegura que la tòfona de cultiu ja s’acosta, en qualitat, a la silvestre. L’excés de purins a les terres d’Osona fan que aquesta ara mateix no siguin les millors pel conreu. Jubany ha explicat també com fer una paillote amb tòfona en un showcooking. La Mostra es completava amb un petit mercat on els productors insistien que la temporada es dolenta en quantitat però excel·lent en quantitat.
L’or negre d’Osona
Vic ha acollit aquest dissabte la tercera mostra de la tòfona silvestre d’Osona, organitzada per la Llotja de Vic i emmarcada dins les activitats per promocionar la tòfona negra dels boscos de la comarca promogudes per la mateixa llotja, la UVic, el consell empresarial d’Osona, Osona Cuina i l’associació de tofonaires.
{{ comment.text }}