Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Panettone amb segell d’autor

Pavic comercialitza per primera vegada els seus propis panettones i Pilarín Bayés n’il·lustra la caixa

La moda dels panettones ha arribat per quedar-se i aquest Nadal tornarà a presidir moltes taules familiars. La seva complexa i lenta elaboració l’han convertit en tot un desafiament per a pastissers i forners. Des de Pavic han volgut assumir el repte i acaben de treure al mercat el seu primer panettone, en més de 60 anys d’història de l’empresa. Els clients que l’han tastat, en alguna de les seves tres varietats, ja n’avalen el resultat: “És el millor panettone que he menjat mai”, assegura la ninotaire Pilarín Bayés. Clar que ella també n’és coprotagonista. Ha estat l’encarregada de dibuixar la caixa amb la qual es comercialitza el producte.

És l’autèntica quadratura de la triple p: les de Pavic, Pilarín i panettone.

La Pilarín ho ha volgut il·lustrar amb quatre escenes “icòniques” del Nadal: una àvia preparant la sopa de galets, una família muntant el pessebre, una coral que canta nadales i l’àngel sant Miquel matant el dimoni dels Pastorets. “Poder lligar la marca Pavic amb la Pilarín és, a banda d’un honor, un segell d’autenticitat i de singularitat”, destaca el gerent de l’empresa, Josep Novellas. De fet, Pavic ja ha comptat amb els seus inconfusibles dibuixos per servir, en anteriors campanyes, les caixes del tortell de Reis i de la mona de Pasqua.

Si bé l’elaboració de qualsevol producte és el resultat d’un treball coral dins l’obrador, dues persones han liderat el procés de creació del panettone de Pavic. Es tracta de Miquel Serrano (forner) i Lluc Crusellas (pastisser). I és que aquesta mena de brioix, d’origen italià, requereix de la complicitat de les dues seccions, la fleca i la pastisseria.

Del panettone se n’han creat tres varietats: el de gianduja, amb xocolata amb llet i praliné d’avellanes (amb la tapa de la caixa de color marró); el de xocolata amb taronja (de color taronja), i el de fruites i panses (de color verd). De cada un se’n fan dues mides, la de 800 grams i la de 350, que ja es poden trobar a la vintena d’establiments que Pavic té arreu d’Osona. Fins ara l’empresa ja comercialitzava panettones, però el compraven fet. “Sabíem que si volíem qualitat, ens l’havíem de fer nosaltres”, apunta Novellas. Dit i fet.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.