El Fòrum Gastronòmic, que diumenge obre la seva cinquena edició a Girona, lliurarà a Miquel Bofill i Lourdes Arasa el Premi Josep Mercader, en reconeixement als 30 anys al capdavant del Celler d’Osona, la pionera botiga de vins de Vic. Bofill, de 77 anys, i Arasa, de 73, es jubilen, coincidint amb el trasllat de la botiga al polígon del Sot dels Pradals a partir del 5 de gener. EL 9 NOU en publica aquest divendres una entrevista.
El Fòrum Gastronòmic, una cita nascuda l’any 1999 a Vic i que ha esdevingut tot un referent dins del circuit mundial de la gastronomia, actualment amb seus a Barcelona, Santiago, A Coruña i Girona, de la mà de l’empresa osonenca Pep Palau, von Arend & Associats. En el cas de Girona serà la cinquena edició.
A banda del premi que rebran dimarts Miquel Bofill i Lourdes Arasa, la presència osonenca al Fòrum serà notable. Destaca una sessió al voltant del porc que impartirà Nandu Jubany (Can Jubany) al costat del berguedà Oriol Rovira (Els Casals). I a l’espai Agora hi prendrà part, dilluns, l’afinador de formatges Sebastien Rouche, de la Via Làctia de Vic.
Al recinte firal, que creix un 30%, hi seran presents Artipà, Carol Tòfones, Cafè Fantini, La Coca de Folgueroles, Mas el Garet, Secret de Formatge, Equip Vic SL, La Selecta, VAC in BAG-Cooking Solutions, Chocovic, Antje Formatge Holandès i Esponellà i Fills SL, la delegació gironina de Girbau. Vilar Riba tornarà a coordinar les jornades del Fòrum Empresa. També hi haurà una desfilada dels vestits de xocolata dissenyats per la vigatana Teresa Mo.
{{ comment.text }}