Àlex Andrés ja fa sis anys que és el cuiner del Vicfood, de Vic, un restaurant especialitzat en cuina de fusió asiàtica i creativa. Fa dos mesos va veure una oferta de feina que publicava Ibai Llanos, un dels influencers i streamers del moment entre els joves. Buscava un cuiner o cuinera per a la mansió on viu amb d’altres personatges de renom d’aquest mediàtic món. La casa, que havia acollit fa uns anys el futbolista Eto’o, es troba a Cerdanyola del Vallès i disposa de piscina, discoteca, pista de pàdel, de bàsquet i cinema propis.
Llanos publicava el mes de maig passat que buscava una substitució temporal per a la seva cuinera habitual. El tuit va obtenir més de 700 comentaris, entre els quals cares famoses de la gastronomia com la de David Muñoz, que també va mostrar el seu interès en l’oferta. “Jo estava al zoo amb les meves filles i vaig enviar un correu gairebé de broma i resulta que als vint minuts ja estava parlant amb ells”, recorda Andrés. L’oferta li va venir de sorpresa, ja que a l’obrir el Twitter es va trobar amb el tuit i va provar sort sense gaires esperances d’obtenir resposta. “En un matí es va tancar l’acord i l’endemà ja estava reunit amb ells a casa seva, ens vam entendre molt bé”.
El perfil de restaurant del Vicfood va ser el factor clau a l’hora d’aconseguir aquest lloc de treball. “No em van demanar ni el currículum, els va agradar molt la nostra essència. Va primar el conjunt del nostre restaurant, no jo com a persona individual”, explica. Vicfood ha apostat per una cuina desenfadada i creativa, un “rotllo” que va agradar al grup de streamers. L’oferta era per un mes, però Andrés ja hi farà gairebé dos mesos i tenen projectes comuns de futur.
Un dels esdeveniments més destacats va ser La Velada del Boxeo, on es van reunir destacats youtubers del moment i que va batre grans records a Twitch. “Nosaltres vam fer-ne el càtering”. Andrés reconeix que aquest món no el coneix de prop, però el seu staff l’ajuda a situar-se. “Ibai és el pilar dins de la casa. El vaig conèixer més a fons gràcies al programa de Jordi Évole”. L’ambient de la casa, explica, és molt agradable i tot i el gran repte que representa cuinar diàriament per a tantes persones, Andrés assegura que s’hi sent molt còmode. Treballa amb un equip independent, però ell és qui dirigeix el grup. A mitjans d’aquest mes acabarà el seu contracte, però seguirà en contacte amb ells. “Hem aconseguit bones sintonies i segur que sortiran més cosetes”.
Tots els projectes que aniran sortint donaran visibilitat a Vicfood, però també a la ciutat de Vic, apunta. “Pot posicionar la ciutat com un referent en gastronomia gràcies al suport d’aquests influencers”. Reconeix, també, que arran d’haver iniciat la seva relació amb Ibai Llanos, estan rebent un públic més jove que anteriorment no acudia al restaurant del carrer del Cloquer, al centre històric de Vic. De moment, Andrés continuarà uns dies més combinant el seu paper de cuiner “d’influencers” als matins i la direcció del Vicfood a les tardes.
{{ comment.text }}