Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental
 

La trajectòria com a cuiner de Felip Tura, nascut a la Garriga, veí de Lliçà d’Amunt i actual cap de cuina del restaurant El Pinós, de Seva, ha assolit una altra fita amb la publicació del seu primer llibre de receptes, Cuina casolana i un pessic més. La idea de fer un llibre de cuina ja feia temps que li voltava pel cap, però no va ser fins al primer confinament que s’hi va posar de ple a partir d’algunes fitxes de receptes que ja havia anat fent i altres que tenia en ment. “El més difícil va ser fer la selecció de receptes per publicar, perquè la meva intenció era fer un llibre molt amè, fàcil d’entendre i de practicar, amb receptes que no necessitessin ingredients especials, sinó que es poguessin fer amb el que ja hi ha a les cases normalment”, explica el cuiner.

El resultat de la selecció ha estat un llibre amb una vintena de primers plats, una vintena de segons i diverses postres, a més d’un recull de salses i acompanyaments. “Aquestes receptes són un reflex bàsicament de la cuina catalana, que és la cuina que he après des de petit i que em va ensenyar la meva mare, una gran cuinera de casa”. Tura recorda que de petit sempre estava ficat a la cuina, i allà va poder veure i aprendre com la seva mare preparava, per exemple, el típic rostit de festa major, de conill i pollastre amb botifarra i verdures. És una recepta que manté intacta, de la qual no ha variat res en aquests anys, al contrari d’altres, amb les quals ha anat una mica més enllà. Per això l’“un pessic més del títol”. És el cas de la costella de porc guisada al forn, que hi afegeix la mel. O dels musclos al vapor amb oli de sajolida, una innovació seva.

A la llista de primers no hi falten les patates guisades, les faves a la catalana, els carbassons farcits, la cassoleta d’albergínia o el risotto de ceps, mentre que de segon es pot triar un conill amb carxofes o un capipota, entre altres plats. La crema catalana o les peres al vi són algunes de les postres seleccionades. Les receptes es complementen amb l’apartat de salses, que inclouen tant la beixamel com l’allioli, la vinagreta de mel i mostassa, la bolonyesa, una salsa teriyaki amb empremta pròpia o la seva salsa estil barbacoa particular. A més, inclou algunes curiositats com una de les teories de la paella o del rostit. “Totes les receptes inclouen l’explicació, un truc o consell, una fotografia i una definició curiosa del producte”, aclareix l’autor. Tura, tot i haver-se mogut tota la vida entre fogons, només fa 10 anys que s’hi dedica de forma professional. “Durant molt temps hi treballava els caps de setmana i algunes nits, combinant-ho amb altres feines”. Va arribar un dia, però, que va decidir dedicar-s’hi plenament. Ara és cap de cuina del restaurant El Pinós, a Seva, però abans ho havia estat de La Cabanya de la Garriga, o de Can Sous, a l’Ametlla del Vallès.

LA PREGUNTA

Aprova l’operatiu dels Mossos davant les protestes?

En aquesta enquesta han votat 3517 persones.
 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.