Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

De la Torre d’Oristà al Fòrum Gastronòmic

Isaac Monzó, cuiner del restaurant Cal Trumfo, un dels cinc finalistes al guardó Cuiner 2019 Fòrum Gastronòmic

Isaac Monzó, cuiner del restaurant Cal Trumfo, de la Torre d’Oristà, ha estat seleccionat entre els cinc finalistes al guardó de Cuiner 2019 Fòrum Gastronòmic, certamen liderat pels osonencs Pep Palau i Jaume von Arend. La propera edició tindrà lloc a Barcelona del 18 al 20 de novembre i el veredicte del concurs es donarà a conèixer el dia de la cloenda.

“Per a nosaltres el premi ja és aquest, la repercussió que et dona ser finalista d’un concurs com aquest”, reflexiona Monzó. Un reconeixement tan inesperat –“no et presentes tu, t’escullen”– com il·lusionant, ja que arriba tot just un any i mig després de reobrir l’establiment. “Ens trobem en fase de consolidació del restaurant i no hem deixat de ser el bar del poble”, recorda Monzó.

Un projecte jove per a un cuiner que ja acumula una sòlida trajectòria forjada en diversos fogons de renom, inclosa una estada a Suècia. Monzó, nascut a Barcelona l’any 1987, va arribar al Lluçanès el 2000 per formar part de la primera plantilla de cuiners d’Els Casals, a Sagàs, avui amb estrella Michelin. Allà hi va passar quatre anys, però des de llavors ja va fixar la seva residència a la Torre d’Oristà. La primavera del 2017 es va animar a reobrir el restaurant del poble, Cal Trumfo. Aquí hi ha volgut imprimir la seva aposta per la cuina tradicional, “cuidada, propera i senzilla”, i pels productes de proximitat i preferentment ecològics

El guanyador del certamen, que el Fòrum organitza en col·laboració amb La Vanguardia, s’escull a través d’una votació en línia (oberta fins al 15 de novembre). Des de l’any passat, el resultat d’aquesta votació popular es complementarà amb la valoració d’un comitè d’experts, format per periodistes especialitzats, gastrònoms i professionals del sector. La resta de finalistes són Zhou Mengxiu (Somiatruites, Igualada), Sergi Ortiz (L’Antic Forn, Cervera), David Rustarazo (Nairod, Barcelona) i Pere Venturós (Terra, Berga).

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.