Torna la fira gastronòmica del Porc i la Cervesa, a Manlleu, si bé amb un format adaptat al context de pandèmia i rebatejada com a Tastets de Porc i Cervesa. Una adaptació que ja s’havia d’estrenar l’any passat, però que finalment es va haver de suspendre per un repunt de la crisi sanitària. Els tastos guiats de cerveses artesanes i embotits seran els plats forts d’un certamen que s’allarga un dia: arrenca aquest dijous, fins diumenge.
“Serà una edició diferent, amb una programació adaptada i garantista, però mantenint l’essència de la fira”, destacava durant la presentació Eudald Sellarès, regidor de Promoció Econòmica. Totes les activitats comptaran amb aforament limitat i caldrà inscripció prèvia (www.porcicervesa.cat) –des de l’edifici Can Puget, en horari de consergeria, es donarà suport a les persones que necessitin ajuda tècnica.
Tastos de cerveses catalanes –com les seleccionades per l’influencer manlleuenc Beerdexeidanya–, tallers d’elaboració de cervesa artesana, mostra de sobrassades de porc negre de Mallorca o un taller de cuina per aprendre receptes culinàries tradicionals amb porc són algunes de les propostes programades.
La fira es tornarà a acompanyar de tot un ventall d’oferta musical. Destaca, com a cloenda, la presència del guitarrista Toti Soler, que amenitzarà un doble maridatge: un tast d’embotits singulars de Manlleu i una selecció de cervesa artesana a càrrec de la cervesera local Pilster. També hi haurà l’actuació d’Alérgicas al Polen, un projecte musical en clau feminista, que acompanyarà el vermut de Sambucus; o els concerts de La Ludwig Band i Guillem Roma, les nits de divendres i dissabte a la plaça Fra Bernadí. En total la fira es desplegarà en quatre escenaris: els jardins de Can Puget, el teatre de Gràcia, el Mercat Municipal i la plaça Fra Bernadí. A tot plegat s’hi han de sumar els comerços i restaurants de Manlleu que durant els Tastets de Porc i Cervesa oferiran menús pensats per a la cita.
La consolidació de la fira ha anat lligada, destacava Sellarès, al manteniment “d’aliances” com les que s’han travat amb el Gremi Oficis de la Carn, el Barcelona Beer Festival o la revista Cuina. Precisament, aquesta revista aprofitarà per celebrar a Manlleu el seu 20è aniversari. Ho farà amb un sopar gastronòmic als jardins de Can Puget. El menú degustació estarà cuinat per Joseba Cruz, del restaurant Le Clandestin, un dels 20 joves xefs amb més projecció, segons ha seleccionat la revista. Dissabte també es presentarà, al Mercat Municipal, el llibre Mercats, un món per descobrir, del periodista i escriptor Josep Sucarrats, director de la revista.
“Presentem una edició molt atractiva, que més que suplir el format original el complementa”, va cloure Sellarès.
El cartell d’aquesta edició ha estat dissenyat per la il·lustradora manlleuenca Dàlia Adillon i Edu Robles, que partint del concepte de “cultura segura” presenta els tres porquets del conte clàssic acabant d’aixecar el mur de totxanes que els mantindrà fora de l’abast del llop i celebrant la gesta amb un brindis amb cervesa.
{{ comment.text }}