Ferran Adrià, el que durant anys va ser considerat el millor cuiner del món, ha estat aquest divendres a Vic, on ha estat distingit ambaixador de la Tòfona 2020 al Trufforum, el congrés internacional sobre el diamant negre de la cuina que es fa durant tot aquest cap de setmana a l’edifici El Sucre.
En una entrevista al programa … i bona lletra, d’EL 9 TV, Adrià ha explicat en quina fase es troba el projecte en el que està immers, El Bulli 1846, i que ocupa l’espai de Cala Montjoi on havia tingut el restaurant que va ostentar tres estrelles Michelin.
Sota el paraigües de la Bulli Fundation, que té per objectiu preservar el llegat del restaurant, crear coneixement de qualitat i compartir l’experiència d’innovació, s’està habilitant un nou edifici del que poc n’explica perquè és conscient que costa d’entendre. Ara bé, davant l’interès que genera, creu que “és quelcom diferent. Em sembla que ens hem guanyat la credibilitat que farem alguna cosa seriosa”.
Sí que ha explicat que està treballant en un espai expositiu de 6.000 metres quadrats sobre innovació i el coneixement connectat i que espera que l’espai sigui visitable el 2022. “Jo ja tinc el xip posat a Cala Montjoi. Hi sóc cada setmana, de dimecres a dissabte”.
També ha lamentat que les pressions ecologistes l’hagin obligat a dividir el projecte en dos i haver de traslladar l’exposició sobre l’antic restaurant a l’Hospitalet de Llobregat. “Nosaltres volíem fer una activitat de turisme per a tota la comarca”. Ara bé, “som molt positius i li donem la volta a tot”.
Sobre el futur de la gastronomia ha parlat de l’evolució que comportaran l’arribada de cuines d’altres països com el Japó, Mèxic o la Xina. I ha assegurat que tendirem “cap a la manipulacio del cervell per menjar coses que no hi són”.
També ha reflexionat sobre la societat de consum i ha exemplificat amb productes molt osonencs que és molt senzill gaudir menjant: “Una bona llonganissa, tòfona i un gran vi, què et manca més?”
Adrià també ha recordat els seus vincles amb Osona a l’aula de Chocovic o col·laborant en la creació del Fòrum Gastronòmic.
{{ comment.text }}