El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental i la Universitat de Barcelona (UB) han signat un conveni de col·laboració per tirar endavant un projecte de recerca de tres anys de durada que estudiarà i analitzarà el procés d’obtenció de gasos renovables a partir del tractament de residus orgànics. En concret, vies per obtenir hidrogen a partir del biogàs o biometà obtinguts en els processos de tractament de la brossa orgànica.
L’objectiu del projecte és “ajudar a aconseguir la independència dels combustibles fòssils” a través del disseny d’un sistema per obtenir hidrogen de manera eficient. Aquest hidrogen es fàcil d’emmagatzemar i permet alimentar sistemes en l’àmbit del transport, l’energia i la indústria.
El projecte de tesi el farà un doctorant o doctoranda durant tres anys. En faran el seguiment dues persones de l’entorn acadèmic i una vinculada al Consorci de Residus. És Vanessa Abad, director de l’Àrea de Tractament d’aquest ens.
Segons el Consorci de Residus, “la col·laboració entre tots ells garantirà una comunicació fluida i eficient per dissenyar i optimitzar el prototip foto-termo-catalític solar”.
El Consorci de Residus juntament amb el Consorci Besòs Tordera impulsen una planta per produir gas verd a Granollers a partir del biogàs generat a les plantes de tractament de residus i a la depuradora. El gas s’injectarà a la xarxa de Gas Natural per al consum de la indústria i particulars.
{{ comment.text }}