Els panettones de Vallflorida Xocolaters, de Sant Esteve, els millors de l’Estat

El 2015 van guanyar el premi al Millor croissant artesà de mantega i, tres anys després, a la millor pasta de te

El panettones artesans de Vallflorida Xocolaters, a Sant Esteve de Palautordera, han estat escollits el millors de l’Estat espanyol. El premi, que entrega l’Escola de Pastissers del Gremi de Barcelona, es va anunciar en el marc del Fòrum Gastronòmic que es feia a la capital catalana.

La pastisseria de Sant Esteve, liderada pels germans Lluís i Gerard Costa, ha guanyat la distinció per partida doble: en la categoria de panettone clàssic i de panettone de xocolata. És la primera vegada en les vuit edicions d’aquest premi que un mateix productor guanya totes dues consideracions. El jurat va triar la creació dels artesans de Sant Esteve entre 80 propostes diferents, 40 per categoria.

Poc després de saber el reconeixement, a la pastisseria encara estaven aterrant de l’adrenalina d’haver guanyat el reconeixement. “Hem rebut tants missatges que no els hem pogut contestar tots i tenim la botiga on line col·lapsada. Ja no podem rebre més comandes de tanta gent que vol tastar els panettones”, explicava Lluís Costa en declaracions a EL 9 NOU. Malgrat que tenien la botiga tancada, a la carretera de Sant Esteve, hi estaven treballant a dins.

Els panettones premiats són el de taronja i panses –per una banda– i el de xocolata amb llet, per l’altra. Dins de cadascun dels panettones, s’amaga una galàxia amb trossos d’aquests sabors. La pastisseria ja fa uns quants anys que els elabora cada Nadal. D’una massa mare de 300 quilos, en surten 600 unitats a vendre. Dels panettones de Sant Esteve, el jurat del certamen en va valorar l’esponjositat, l’aroma, el perfum i la forma. Per la pastisseria, aquest reconeixement és un premi a l’exigència.

Ara, el més dur encara ha de venir, vist l’impacte que ha tingut l’anunci. “És moment d’afrontar aquest repte immens i mirar com podem dosificar-nos”, deia Costa dimecres. Si per Nadal ja han d’agafar personal extra, ara hauran de multiplicar gairebé per dos els treballadors de temporada. Tenen previst elaborar entre 1.500 i 2.000 panettones cada setmana. Cadascun ha de passar per un procés llarg, de fins a dos dies, abans no pugui sortir de l’obrador. La temporada d’aquest producte va començar fa un parell de setmanes i aquest dimecres encara els en quedaven alguns en estoc. Des d’ara i fins després de festes, calculen que serà un no parar de fer panettones.

L’explosió mediàtica no és una cosa que vingui de nou a Vallflorida Xocolaters. El 2015 van guanyar el premi al Millor croissant artesà de mantega. Llavors ja van haver d’augmentar-ne la producció, a diferència que no era un producte del dia a dia que poguessin enviar a les cases. I al 2018, el premi a la millor pasta de te artesanal

Ara estan segurs que rebran una pila de comandes de tot l’Estat per poder tastar el panettone. El premi, a més, ha coincidit aquesta tardor amb el 40è aniversari de la pastisseria, un negoci familiar que va obrir el pare i que segueix a ple rendiment.

LA PREGUNTA

Està a favor de l’eutanàsia?

En aquesta enquesta han votat 257 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't